Домашни наденици

Дъра-бъра за всичко в кухнята
venivsh
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 21
Регистриран на: вт ное 04, 2008 9:05 pm
:: 20 рецепти от venivsh
:: 66 снимки от venivsh

Домашни наденици

Мнениеот venivsh » пон окт 19, 2009 1:33 pm

Здравейте ! С мъжът ми решихме да се опитаме да направим домашни наденици. Ако някой е правил или разполага с изпробвана рецепта, моля да я сподели. Благодарим! :?


Потребителски аватар
irinchicata
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 322
Регистриран на: ср авг 12, 2009 10:51 am
:: 44 рецепти от irinchicata
:: 172 снимки от irinchicata

Мнениеот irinchicata » вт окт 20, 2009 8:47 am

майка ми ного правеше такива наденици и знам, че слагаше малко индийско орехче и малко чесън(пресован),в каймата.Не знам какво те интересува пропорциите или подправките.

ivkamarin
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 30
Регистриран на: вт окт 13, 2009 9:14 am
:: 1 рецепти от ivkamarin

домашни наденици

Мнениеот ivkamarin » чет окт 22, 2009 7:59 am

Добро утро,ние всяка год. правим такива наденици каймата се овкусява на вкус със сол,чер.пипер,чубрица и готова подправка за кайма,но имайте в предвид,че като престой каимата и солта ще се разтвори хубаво,затова ги оставете леко безсолни за да не направите нашата грешка(все не бяха солени и накрая и кучето не ги искаше,голян ужас да изхвърлиш 20кг.наденици в гюма).Ако обичате подправки може да си сложите каквито искате:инд.орехче,бабина душица,скълцан чесън,сминдухи т.н.(в готовата подправка има всичко).Пълните надениците,слагате във фризера или на терасата и ПРИЯТЕН АПЕТИТ :cook: :clap:

venivsh
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 21
Регистриран на: вт ное 04, 2008 9:05 pm
:: 20 рецепти от venivsh
:: 66 снимки от venivsh

Мнениеот venivsh » чет окт 22, 2009 8:40 am

Мислим да сложим на килограм месо 1 супена лъжица сол, и по една лъжица от всяка подправка. Само едно ме притеснява солта.


Потребителски аватар
desislava76
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 420
Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
:: 92 рецепти от desislava76
:: 29 снимки от desislava76
Местоположение: Географски център на България

Мнениеот desislava76 » чет окт 22, 2009 8:58 am

Вени ,ето една рецепта за домашна наденица Домашна наденица




Продукти

Шарено Свинско Месо - 2 кг
Говеждо месо от бут - 2 кг
Сланина - Твърда - 1 кг
Сол - 8 с.л.
Млян Черен Пипер - 3 ч.л.
Червен Пипер - 1 ч.л.
Селитра - 1 ч.л.
Овчи или Свински Черва за Пълнене
Чесън - 3 връзки


Приготвяне
Чесън се слага по желание, също така може и без селитра. Чесънът, се нарязва на ситно и се стрива на каша с 1/4 от солта. Почистеното от ципи месо се смила 2 пъти и се омесва с чесъна, разтворената в малко вода останала сол, черния и червения пипер (по желание може да се прибавят ситно нарязани 2 люти чушчици) и се оставя: на хладно 24 часа. Сланината се нарязва първо на тънки ивици, а след това напречно на малки кубчета и се примесва към отлежалата месна смес. Червата се накисват в хладка вода, отцеждат се добре и се пълнят с приготвената смес. Връзват се през 20 см и се оставят закачени на проветриво, тъмно и хладно място. Така приготвените домашни наденици при правилно съхранение издържат няколко месеца. Забележка: За препоръчване е надениците да се консумират след топлинно обработване, т. е. да се задушат или да се изпържат на силен огън поне 10 минути или да се изпекат на скара. Захар може да се прибави само за месни консерви, които ще се консумират наскоро след приготвянето им или ще се съхраняват в хладилник.
Изображение

venivsh
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 21
Регистриран на: вт ное 04, 2008 9:05 pm
:: 20 рецепти от venivsh
:: 66 снимки от venivsh

Мнениеот venivsh » чет окт 22, 2009 5:23 pm

Благодаря Деси! Според твоята рецепта една супена лъжица сол ще бъде малко. Идва по една и половина на килограм. Не знаех за червен пипер, ще сложим.

Потребителски аватар
irinchicata
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 322
Регистриран на: ср авг 12, 2009 10:51 am
:: 44 рецепти от irinchicata
:: 172 снимки от irinchicata

Мнениеот irinchicata » съб окт 24, 2009 10:54 am

Според мен по-добре да сложиш натрошен пипер от колкото смлян.Даже ако обичате люто най-добре е натрошено чили.

venivsh
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 21
Регистриран на: вт ное 04, 2008 9:05 pm
:: 20 рецепти от venivsh
:: 66 снимки от venivsh

Мнениеот venivsh » пон окт 26, 2009 8:21 am

Надениците са вече готови! Благодаря за съветите !



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта