Гювечета, гювечи, сачове

Мнения, препоръки, съвети - всичко свързано с функционалността, съдържанието и дизайна на сайта и форума
pepolina
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 49
Регистриран на: пет сеп 14, 2007 4:51 pm
:: 134 рецепти от pepolina
:: 104 снимки от pepolina
Контакти:

Гювечета, гювечи, сачове

Мнениеот pepolina » нед дек 02, 2007 6:13 pm

Ще ми бъде интересно да видя рецепти, приготвени в керамични съдове - гювечета, гювечи и сачове. Ястията в тях стават изключително вкусни и са си наши чисто български.


Потребителски аватар
Pavel
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 889
Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
:: 26 рецепти от Pavel
:: 393 снимки от Pavel
Контакти:

Мнениеот Pavel » пон дек 03, 2007 2:22 pm

Гледам, че в сайта има доста рецепти - търсене по гювеч, но имам една книга (в електронен формат) в която има много, също и информация как да се ползват гювечетата и такива неща - ако искаш прати ми на ЛС мейла ти и ще ти я изпратя.
Aut viam inveniam aut faciam

Потребителски аватар
sever
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 43
Регистриран на: пон ное 12, 2007 7:53 am
:: 49 рецепти от sever
:: 19 снимки от sever

Re: Гювечета, гювечи, сачове

Мнениеот sever » пон дек 03, 2007 3:54 pm

pepolina написа:Ще ми бъде интересно да видя рецепти, приготвени в керамични съдове - гювечета, гювечи и сачове.чисто.

Аз да ви споделя какво готвя на сач.Единственият недостатък на това ястие е, че бързо свършва...
ПИЛЕ НА САЧ

продукти за 1 порция:

200 гр. пил.гърди
1 вр. пресен лук
1 доман
300 гр. тиквички
50 гр. кашкавал
1 к.л. маги вълшебен вкус 10 зеленчука
1 к.л. къри
2 с.л. соев сос
масло

приготовление:

Месото се нарязва на кубчета.Тиквичките, лукът и доматите се нарязват на ситнно.Месото се запържва в маслото до златисто, изважда се от тигана и се запържват лукът и тиквичките.Връща се месото и се прибавят доматите.Прибавят се подправките и ври 4-5 мин., докато остане на мазнина.Ястието се прехвърля на сач, прибавя се соевият сос и се поръсва с рендосаният кашкавал.Пече се в умерена фурна, докато кашкавалът се запече.

pepolina
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 49
Регистриран на: пет сеп 14, 2007 4:51 pm
:: 134 рецепти от pepolina
:: 104 снимки от pepolina
Контакти:

Мнениеот pepolina » пон дек 03, 2007 5:49 pm

Благодаря ви много. Мисля, че още тези дни ще пробвам Пилето на сач. Звучи много апетитно.



Върни се в “Вашето мнение”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта