Винен камък

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Винен камък

Мнениеот reni55 » нед дек 06, 2009 3:01 pm

Винените бъчви, натрупват калиев битартарат (винен камък, тригия, тригя), вътрешността се очуква с дървен чук и така получените камъни се използват в кулинарията. Тригията замества лимоновият сок,оцета и лимонтузуто. Аз я употребявам при направа на рибена чорба, като рибата я овалвам в тригия и черен пипер.
- дребни винени камъчета
Изображение

- смлени
Изображение

- оваляно парче риба за днешната ми чорба
Изображение

Дано съм била полезна за тези, които не са виждали винен камък.
НАПРАВИ ДОБРО И ЩЕ ТИ СЕ ВЪРНЕ СТОКРАТНО !


Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост