Палачинки,катми или "нещо"друго?

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Kam
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 4
Регистриран на: чет дек 13, 2007 4:04 pm

Палачинки,катми или "нещо"друго?

Мнениеот Kam » чет дек 13, 2007 4:32 pm

В някои ТВ програми попадам на тестени изделия,които много приличат на палачинки или катми.Мисля,че те са популярни в Китаи,Япония,Индонезия,Хаваи.Тестото изглежда много тънко,дори прозрачно,сочно и подтливо на прегъване.Запичат се за секунди,оформят се различни "джобове" и се пълнят с плънки и сосове/май в повечето случаи - солени/.Знае ли някой как се казват тези "прелести" и как се приготвят?


Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 392
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 106 рецепти от xevi
:: 698 снимки от xevi

Мнениеот xevi » съб дек 15, 2007 1:46 pm

В Азия са разпространени различни видове плосък хляб. В Индия плоските хлябове се използват заедно с техните силно подправени манджи, докато в останалия азиатски свят по-разпространена гарнитура са оризът и нудълсите.

Има много различни рецепти за приготвяне на плосък хляб, но мисля, че това за което питаш са всъщност оризовите палачинки. Обикновено се приготвят на пара и стават меки, белезникави и прозрачни.

Точно сега не мога да се сетя за рецепта, но ще се опитам да намеря няколко защото е интересно наистина. У нас харесваме плоските хлябове и често си правим от най-лесния вид - брашно, в което се сипва гореща вода и подправки. После го печем на тиган, понякога с плънка и го намазваме с масло - става супер и е разнообразие от обикновения хляб.

Kam
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 4
Регистриран на: чет дек 13, 2007 4:04 pm

Мнениеот Kam » съб дек 15, 2007 11:44 pm

Благодаря за информацията.Докато четях, се досетих,че наистина тестото е прекалено бяло и може би е оризово.Не съм срещала в магазините оризово брашно,но съм чувала,че може да се приготви от ориз/смлян или пасиран/.Рецептите за арабски питки и "подобни" са супер-наистисна са лесни и удобни,но липсва мекотата и сочнността на това тесто-поне така изглежда на ТВекрана.Очаквам с нетърпение повече подробности.



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост