Какво сготвих днес - Януари '10

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
zvezdichkata
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 190
Регистриран на: вт дек 01, 2009 4:32 pm
:: 18 рецепти от zvezdichkata
:: 51 снимки от zvezdichkata

Мнениеот zvezdichkata » пет яну 15, 2010 1:46 pm

Това е обяда ни за днес ! :clap:

Бобена чорба Изображение Бобена салата Изображение
Пържени кюфтета Изображение


Zelda_1960
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 18
Регистриран на: пон ное 09, 2009 4:30 am

Мнениеот Zelda_1960 » пет яну 15, 2010 3:08 pm

Днес готвих боб чорба,пилешки дробчета с доматен сос в йенската тенджерка и за десерт грис халва[/list]

milagro
началник печка
началник печка
Мнения: 3
Регистриран на: вт яну 05, 2010 3:22 pm
:: 6 рецепти от milagro
:: 6 снимки от milagro

Мнениеот milagro » пет яну 15, 2010 3:26 pm

Днес за обяд - кюфтенца в кашкавален сос и десерт торта "Добуш"

Потребителски аватар
Jordanka1
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 436
Регистриран на: нед сеп 20, 2009 4:03 pm
:: 4 рецепти от Jordanka1
:: 28 снимки от Jordanka1
Местоположение: Белослав-Варненско

Мнениеот Jordanka1 » пет яну 15, 2010 4:52 pm

ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ МЕН :) днес бяхме ня дояждане а за довечера пилешка супа от дреболии И пилешки дреболии в гювеч с габи и кашкавал за десерт компот


Lidia
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: нед фев 08, 2009 3:21 pm
Местоположение: Германия

Мнениеот Lidia » пет яну 15, 2010 5:09 pm

Здравейте кулинари!

Реших да пиша и аз, какво сготвих днес. Използвах различни остатъци. Излезе китяйско блюдо.

От парченца пуешко месо /колкото малка длан/, нарязани на ивици, моркови на колелца, пиперка, нарязана на едро и праз на колелца приготвих 2 порции обед.
Всичко изпържих на етапи във вок, но може да се вземе и тенджера или по- дълбок тиган. Накрая сипах и смесих всичко отново, прибавих черен пипер, кимион, малко соев сос /ако няма- може и бульон/, пиперено пюре "Хариса" и азиатско фиде /при липса става и нашенско/. Долях вода на око / не много/ и оставих да поври докато се поизпари течността и се получи консистенция подобна на готвено ядене. Поръсих с магданоз.
Стана за 20-ина минути и за съжаление не ни стигна...

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5390
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 64 рецепти от Makaweli
:: 896 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнениеот Makaweli » пет яну 15, 2010 6:23 pm

Здравейте,
Тази вечер готвач е мъжът ми - аз така съм се вкиснала от снощи, ужас... Невероятна хрема, нищо друго. Реших да не вземам Тайлол или Колдрекс и цял ден бях на чай и вит.Ц, но сега като се прибрах от работа се подкарах както си му е реда да се лекувам :)
Та мъжът ми в момента приготвя спагети Болонезе с телешка кайма и Маги фикс Малки тайни :thumup:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
ivkaa75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 2940
Регистриран на: нед ное 01, 2009 9:35 am
:: 4 рецепти от ivkaa75
:: 3 снимки от ivkaa75

Мнениеот ivkaa75 » пет яну 15, 2010 6:41 pm

Здравейте, днес вечерята е принцеси и салатка. Момичета може ли да ми кажете как да разбия белтъци на сняг и след това да не спаднат? Предварително благодаря!:D

monito
началник печка
началник печка
Мнения: 115
Регистриран на: вт ное 10, 2009 11:24 am
:: 1 снимки от monito

Мнениеот monito » пет яну 15, 2010 7:22 pm

Здравейте,ние тази вечер сме на бъркана пица с айран,зимна салата салца с червен лук и сирене,а десерт е от магазина.Приятни почивни дни.

Потребителски аватар
MUNA
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 394
Регистриран на: нед ное 29, 2009 12:45 pm
:: 63 рецепти от MUNA

Мнениеот MUNA » пет яну 15, 2010 8:16 pm

здравейте и от мен, :flow2:
днес на закуска бяхме на препечени филийки сирене,масло и сварени яйца аз на чай а мъж ми на кафе.За обяд си хапнах ябълка,а за вечеря имах от сношните кюфтета и направих бобена салатка,десерта е плодове и много любов.Ами тъйде петък е нещо не ми е моташе в кухнята като хитруша взех и един голям шоколад на моето пиленце.Утре ще готвя и естествено ще ви се отчета
ivkaa75 аз винаги ги разбивам на водна баня белтъците започвам на силни обороти а после на бавни.Ами винаги стават на пухкав сняг,дори да прибавя горещ карамел не спадат.Лека и топла вечер веселушки.

lqna
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 47
Регистриран на: нед май 31, 2009 10:14 am
:: 31 рецепти от lqna
:: 85 снимки от lqna

Мнениеот lqna » пет яну 15, 2010 8:24 pm

Добър вечер на всички! И аз днес се измързелявих , а и покрай бебата нямам мн. време и за това мъжът ми си направи зелена салатка с лук и репички, плюс сварени яйца и свинско филенце в комбинация от бяло вино!А за мен гръцки мандарини без семки, че нали отслабвам :bliz:



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта