ГАЗОВЕ В ЧЕРВАТА

Кое е полезно и кое не? Вкусотии, вкусотии, но как да отслабнем?
Потребителски аватар
MUNA
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 394
Регистриран на: нед ное 29, 2009 12:45 pm
:: 63 рецепти от MUNA

ГАЗОВЕ В ЧЕРВАТА

Мнениеот MUNA » чет яну 14, 2010 10:27 am

Газовете в червата се образуват от ферментацията и разграждането на храната/независимо дали се появяват токсичните остатъци или не/.Приемането на храна в прекалено големи количества или на силно концентрирана,нарушаваща нормалния киселинен баланс храна,както и храненето без да се спазват правилата за съчетаване на продуктите -всичко това води до появата на храносмилателни проблеми.Сложната храносмилателна система с множество ензими и хормонални процеси просто е неспособна да преработи храната по оптимален начин.Несмляната храна от стомаха-преди всичко остатъци от скорбяла захари и белтъчини се задържа в организма.Скорбялата и захарите започват да ферментират,докато белтъчните остатъци започват да се разграждат.Вестествени условия ферментацията би трябвало да се осъществи в дебелото черво-по точно в сляпото черво,след което всички хранителни остатъци от стомашната каша се преработват по съответния начини на определено място.Този важен процес най-често се нарушава от протеклите на по ранен етап ферментация или токсично разграждане при предишен стадий,което причинява много неприятни усещания.Непреработените белтъчини стимулират развитието на бактерий,който нарушават равновесието на чревната флора и превръщат остатъците в газове.освен азот и кислород,могат да се оделят и водород и метан,въпреки че миризма се отделя при всички при наличието на амин и сероводород.Бактерийте не само превръщат храносмилателните остатъци в газове,но също така могат да образуват токсични вещества.В човешките черва и изпражнения са остановени 40потенциално опасни токсини.Освен лениви черва газовете могат да предизвикат и подуване наа червата,при което коремнит органи се преместват напред и нагорекато повдигат червата и притискат диафрагмата.
Д-р ХърбъртШелтън е казал,че "Правилното комбиниране на храната не само осигурява по добро хранене чрез по добро храносмилане,но представлява и предпазна мярка срещу обременяването на организма от токсини."


Върни се в “Здравословно хранене и диети”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта