Кисело зеле с ориз.., но как?

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
vanesa
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 21
Регистриран на: вт авг 14, 2007 9:56 am
:: 1 рецепти от vanesa
:: 1 снимки от vanesa

Кисело зеле с ориз.., но как?

Мнениеот vanesa » вт фев 16, 2010 3:56 pm

Ще се радвам ако ми кажете как да го направя.Свеки ми е изпратила 2 буркана със кисело зеле и не знам какво да сготвя с него.
Едно време баба правеше кисело зеле с ориз и сланинки, но как? И ако може без сланинки, че мазно много, много не ядем.

Благодаря предварително!


Потребителски аватар
PassionFlower
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 158
Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
:: 352 рецепти от PassionFlower
:: 1554 снимки от PassionFlower
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

здр

Мнениеот PassionFlower » ср фев 17, 2010 1:06 am

Можеш да го направих примерно с пилешки бутчета или някакво свинско месо за готвене ( то няма толкова мазно).Запържваш 1 глава лук,след това се прибавя месото, зелето го нарязваш на по-ситно (зависи как е в буркана),добавяш го при запръжката,слагаш червен пипер и черен пипер на вкус,посоляваш ако е необходимо.Слага се малко доматено пюре или домати от буркан(2-3с.л).Разбъркваш добре,след което добавяш ориз 1ч.ч - на една чаена чаша слагаш 3 ч.ч вода или зелев сок.Оставя се да къкри на слаб огън докато оризът си набъбне и водата се редуцира.Ако ще го печеш в тава може да не чакаш оризът да набъбва,направо изсипи ястието в тава заедно с месото и го изпечи.Забравих да спомена,че можеш да сложиш кимион на месото, 1-2 дафинови листа ( Аз слагам само на прясно зеле, но някои слагат и на кисело) и 2-3 зърна бахар (пак по същия начин) :thumup:
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/

Потребителски аватар
Pavel
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 875
Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
:: 26 рецепти от Pavel
:: 393 снимки от Pavel
Контакти:

Мнениеот Pavel » ср фев 17, 2010 5:54 am

Сега забелязах, че zai4e_kate е сложила тази рецепта: Кисело зеле с ориз и свинско месо - изглежда вкусно :)
Aut viam inveniam aut faciam

vanesa
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 21
Регистриран на: вт авг 14, 2007 9:56 am
:: 1 рецепти от vanesa
:: 1 снимки от vanesa

Мнениеот vanesa » ср фев 17, 2010 10:12 am

Благодаря Ви.Тези дни ще го направя и ще кача снимка .

PassionFlower , твоята рецепта по ми допада и ще я приготвя. :hug:


Потребителски аватар
PassionFlower
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 158
Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
:: 352 рецепти от PassionFlower
:: 1554 снимки от PassionFlower
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

здр

Мнениеот PassionFlower » ср фев 17, 2010 10:58 am

:) Добре, Ванеса, пробвай я и ще чакам отзиви :) Аз винаги така го правя,но тази година не съм правила.Виж даваш ми даже идея какво да сготвя :) Успех :hungry: :hug:
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/

guarinociro
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 274
Регистриран на: съб дек 12, 2009 9:17 am
:: 9 рецепти от guarinociro
:: 150 снимки от guarinociro

Мнениеот guarinociro » ср фев 17, 2010 11:59 am

вместо кромид за запръжката можеш да използваш и праз на кисело зеле придава мниго хубав аромат.успех.

Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 495
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 698 рецепти от tillia
:: 2523 снимки от tillia
Контакти:

Мнениеот tillia » ср фев 17, 2010 2:13 pm

Предлагам ти да пробваш и постни рецепти:
Кисело зеле с ориз на фурна
Кисело зеле с ориз на фурна - ІІ вид
Бурания
Постно зеле с ориз и праз
/не знам защо, но не мога да копирам линковете/ :? .
Желая ти успех! :thumup:
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Истината е въпрос на гледна точка !
Изображение Изображение

Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 495
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 698 рецепти от tillia
:: 2523 снимки от tillia
Контакти:

Мнениеот tillia » ср фев 17, 2010 2:20 pm

Забравих да допълня - ако искаш да го направиш със сланинка - нарязваш я на парченца, изпържваш, добавяш нарязания лук, запържваш и него и след това готвиш по която рецепта искаш. :thumup:
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Истината е въпрос на гледна точка !
Изображение Изображение

ivka
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 17
Регистриран на: пет авг 24, 2007 10:41 am
:: 69 рецепти от ivka
:: 32 снимки от ivka
Контакти:

Мнениеот ivka » чет фев 18, 2010 4:28 pm

Може и малко грах да сложиш. :D



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта