Разрязване на блатове за торта

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 495
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 698 рецепти от tillia
:: 2523 снимки от tillia
Контакти:

Разрязване на блатове за торта

Мнениеот tillia » ср фев 17, 2010 5:18 pm

Винаги когато трябва да разрязвам торта на 2 или 3 блата, имам проблем. Опитвала съм и с дълъг остър нож, и с конец. Все не ми се получава гладко и равномерно разрязване. Какви съвети и "трикове" бихте предложили? :?
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Истината е въпрос на гледна точка !
Изображение Изображение


Потребителски аватар
ninka71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 960
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
Местоположение: Sofia

Мнениеот ninka71 » ср фев 17, 2010 10:56 pm

Ина,аз го разрязвам с дълъг остър нож и остава само в средата един малък кръг,него режа с конец,но той е толкова "остър",че може и пръста да ти пореже.Но не всеки път ми се получава идеално равно,но мисля,че и от блатовете зависи,т.е.от самото тесто.
Изображение

Животът е само един миг между две вечности
Платон

vanesa
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 21
Регистриран на: вт авг 14, 2007 9:56 am
:: 1 рецепти от vanesa
:: 1 снимки от vanesa

Мнениеот vanesa » ср фев 17, 2010 11:43 pm

В по големите магазини съм виждала ножове за рязане на торти.Представлява нещо като лък:)
И не са скъпи около 5 лв.са.

Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1886
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 577 снимки от sladki64e

Мнениеот sladki64e » чет фев 18, 2010 10:41 am

Може да се използва конец за зъби, който не е ароматизиран.


Потребителски аватар
MUNA
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 394
Регистриран на: нед ное 29, 2009 12:45 pm
:: 63 рецепти от MUNA

Мнениеот MUNA » чет фев 18, 2010 6:29 pm

Ами аз винаги печа блатовете общо.И ги режа с копринен бял конец,той е толко остър,че може да пореже пръст.Ако искаш мого да ти пратя.Мъж ми го донесе от Италия и се ползвва в кулинарията и сладкарството.

Потребителски аватар
eledra
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 217
Регистриран на: вт мар 31, 2009 10:22 pm
:: 343 рецепти от eledra
:: 760 снимки от eledra

Мнениеот eledra » пет фев 19, 2010 12:01 pm

Ще споделя с всички ви как разрязвам блатовете си. :chef: След като изпека блата,оставам го хубаво да изстине.След това с помощта на много остър нож отстрани на блата правя едносантиметрови прорези/разпределям разтоянието между тях взависимост на колко блата ще разрежа големия/.В прорезите слагам копринен конец ,хващам го от двата края и с преплъзващи движения режа блата.Ако бройката на блатовете е повече от два винаги започвам да режа от най-горния.Това е.Винаги се получава. :thumup:

Потребителски аватар
Jordanka1
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 436
Регистриран на: нед сеп 20, 2009 4:03 pm
:: 4 рецепти от Jordanka1
:: 28 снимки от Jordanka1
Местоположение: Белослав-Варненско

Мнениеот Jordanka1 » съб фев 20, 2010 3:48 pm

аз сащо режа с дълъг нож но не винаги успявам да го направя равномерен но какво от това като се сложи крема и като се разпредели става горе- долу де важното е че става вкусно и никога не остава :D

Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 495
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 698 рецепти от tillia
:: 2523 снимки от tillia
Контакти:

Мнениеот tillia » пон фев 22, 2010 4:21 pm

Благодаря на всички за споделения опит! :thumup: Ще се възползвам от предложенията ви. :clap: :love:
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Истината е въпрос на гледна точка !
Изображение Изображение

vilito
началник печка
началник печка
Мнения: 83
Регистриран на: ср юли 08, 2009 2:08 pm
:: 1 рецепти от vilito
:: 10 снимки от vilito

Мнениеот vilito » съб мар 06, 2010 3:47 pm

И аз режа с ной и конец.
Не всеки път става равномерно,но нищо.
Не се вижда чак толкова. :love:
Изображение



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост