Оооооох, много болна тема
Аз наскоро открих една "моя" рецепта в един блог, без да търся, а ми казаха да ида да си я видя. Тя рецептата не е моя, но преводът й на български език е от мен, а авторство няма, защото просто беше модерна тук. Става въпрос за
Друсана пица. Това, че всеки може да си слага каквото иска като пълнеж е едно, но авторката беше сложила и сода, и кисело мляко, и обясняваше към рецептата, че всъщност си била един вид солен кекс

Аз писах в коментарите й, че не ако беше спазила оригинала, нямаше никак да наподобява кекс, а тя ми отговори, че хич и не била забелязала, че няма набухвател, но и да била забелязала, тя обезателно щяла да си сложи, щото не обичала без

Ами да, то като му се сложи и кисело мляко, направо се моли за сода тестото, ясно е.
Ей такива неща...
Иначе аз може би имам преимуществото, че освен в този кулинарен сайт, не чета никакви други български сайтове - нито кулинарни, нито каквито и да е. Иначе сигурно много често щях да се ядосвам.
Жалко за труда на всички ни, но не съвсем: нали все пак ни е вкусно, на нас и на хората около нас