Здравейте!
Аз определено съм ЗА промени в системата на оценяване. Вижда се, че само с добри намерения не може да има съгласие, трябва да има и правила. Точките могат и съвсем да се махнат. На мен лично ми е все едно - нямам какво да губя или да печеля. След достигане на най-горният ранг и все пак продължаващо участие - трябва да е станало ясно, че не не са ме интересували.
Идеята с допълнителни конкурси ми харесва. Така ще може всеки според креативността си и според дарбата си да вземе участие и да се забавлява.
Има едно друго нещо, което видях в един друг сайт - там винаги когато цъкнеш да оценяваш рецепта с най-добрата оценка, се отваря едно прозорче, което те пита: Наистина ли рецептата перфектна? Когато пък цъкнеш, за да сложиш най-ниска оценка, те пита пак: "Наистина ли грешката е в рецептата?" :P Мен лично това ме кара да се замислям... Може да функционира и тук, ако не 1:1, то поне подобно....
За снимките - мисля, че така, както е сега, е добре... Все пак снимките са труд и не са задължитени, но са много полезни. Може би да се разделят на своя снимка и взета снимка, а не на снимки към рецепта и снимки без рецепта.
За постингите във форума - може да се разделят на теми. Постингите в общите теми, като нашето кафенце например - да не се оценяват, а такива, които засягат отговори на поставени кулинарни въпроси например, или писането на собствени статии - да се оценят.
Може да има и оценка за писане в енциклопедията.
Абе, откровено казано - не ви завиждам на админите

Сигурна съм, че ще има много недоволство и че накрая все ще има някой, който да се счита за онеправдан.
Поздрави!