Здравейте и от мен!
Реших и аз да се включа тази тема, която много ми допадна.
От 10 години живея в гр. София, но предпочитам да ви поканя на гости в моя роден град Силистра. Макар,че доста се е променил за тези години аз продължавам да се чувствам спокйно и уютно там като у дома си.
Силистра е малко градче, бивш областен център, разположено в североизточна България, на брега на река Дунав. Тихо, спокойно и красиво - така бих го описала. Вижте и вие:
това е част от центъра
паметникът на Дочо Михайлов
Художествената галерия
площада
а сега да се поразходим из Дунавската градина
това са разкопки от римска крепост от V-VI в.
Залез над Дунава
А сега да се качим до крепостта "Меджиди Табия". Не се плашете само стотина стъпала са ,но си заслужава гледката към града от горе
а това е входа за самата крепост
малко фитнес
Това са спортни съоръжения, останали от доброто старо време.
Сега ще ви обясня. Самата крепост е построена на хълм,който е облагороден като парк. За съжаление сега е малко позанемарен, но преди години по време на социализма имаше пътека,наречена "Пътека на здравето". На известно разстояние по пътеката имаше площадки с различни спортни уреди за упражнения- успоредки,шведски стени и др. Даже имаше и схеми за упражненията, които могат да се правят. Като ученици редовно ни водеха там да си провеждаме спортните полудни.
Беше много забавно.
И накрая резервата Сребърна, за който предполагам всеки е чувал
Ето това беше разходката из моя любим град Силистра. Надявам се да ви е харасала и дано не съм ви досадила.[/img]