Копиране на рецепти и снимки
- Aliana
- магьосник в кухнята
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Контакти:
И какво от това? Сложи ги и кажи, че не са твои, даже да не знаеш вече от къде са. Ако някой си ги познае, може спокойно да допълни твоето инфо. По-добре да знаем, как изглеждат.
Аз като съм сравнявала моя снимка с хубава от нета, съм пращала по-хубавата, нека хората да знаят как изглежда. Други ги имам по форумите, в които пиша, и сега ги свалям наново от там и ги слагам тук. Трети съм питала за разрешение, където са го изисквали. Но админите тук не са ми одобрявали снимки точно заради копирайта. Е, и? Случва се.
Аз като съм сравнявала моя снимка с хубава от нета, съм пращала по-хубавата, нека хората да знаят как изглежда. Други ги имам по форумите, в които пиша, и сега ги свалям наново от там и ги слагам тук. Трети съм питала за разрешение, където са го изисквали. Но админите тук не са ми одобрявали снимки точно заради копирайта. Е, и? Случва се.
- BABY
- магьосник в кухнята
- :: 457 рецепти от BABY
- :: 1598 снимки от BABY
- Контакти:
ЕХ,РАЛИ!!!
ЗАЩО ЛИ ВСИЧКИ НЕ РАЗСЪЖДАВАХА КАТО ТЕБЕ!!!!
ЗАЩО ЛИ ВСИЧКИ НЕ РАЗСЪЖДАВАХА КАТО ТЕБЕ!!!!
-
- аматьор с виличка
Не се извинявам, че нахлух така. В горните мнения, изтрити като коментар, но пуснати тук от админа ви, на линковете, които съм дала се вижда кога са пуснати самите рецепти, също така кога е прикачена снимката. За съжаление, първите ни снимки не са надписани, както вече го правим, та затова и се ползват от много други хора, които дори не са попитали да разрешение. Във форума на Гответе с мен всяка рецепта, която не е семейна или разпространена, та е просто вариант - е с послелов "Източник*....... Както аз съм посочила изтточника на рецептата за бананите, но снимката е моя, Емилия за бейбикренвиршите и нейна снимка.BABY написа:Да Рали,разбрах за какво става въпрос.Но каква е гаранцията че и снимката е нейна?? МОже и да е,но може и да не е и пак да претендира че е нейна.Аз не казвам че не е нейна.Незнам чия е.Но и тя може да я копирала от някой друг сайт.Знаем ли???Говоря по принцип .
Никой не претендира за авторство на рецепта, тъй като това е трудно доказуемо. Но снимките са обект на авторското право в България, а нета все пак не е толкова анонимен. ТА: ние претендираме за източника на снимките, който НЕ Е ПОСТАВЕН НИКЪДЕ!!! от форумката Деси.
Говорите за нахлуване на Гответе с мен?? А това, че тази Деси е публикувала всичките си снимки от последните дни точно от Гответе с мен? И това не са 1-2-3 снимки, а много.
Харесала рецептата и представя. ДОбре, няма лощо. Самите ние затова и ги пускаме в нет-а. Ако искахме да бъдат само за нас, нямаше да ги публикуваме. Но да посочи от къде е взела рецептата. И да си направи сама снимка. Ако не може - да пие чия е. Да си напише собственоръчно рецептата, а не да копи/хейства, както е правено на всички тези публикувани от нея рецепти.
Много от вас може да се смеят, но храна се снима трудно. Не е като да пльоснеш и айде готово.
Никой няма да получи световна слава с тях, още повече лично моите снимки са правени с GSM, но коректността е нещо, което трябва да се уважава.
Ако пък сте решили така да си пълните форума - това е вече ваше виждане и проблем.
-
- аматьор с виличка
За тези, които твърдят, че ива поставен източник: Източника е поставен сега от вашия админ. Деси никъде не беше посавила източник.
Снимките си надписваме - НО СЕГА, защото тези крагби на снимкита зачестиха. Вижте Деси колко е умна, на е използвала снимки, които са без надписи, нали? Трябва да и се признае. И че не го е направила неволно, както някои тук я закитиха а най-съзнателно. Ето и ЛС-то в което ми отговори, когато попитах зако публикува чужди снимки без разрешение.
Снимките си надписваме - НО СЕГА, защото тези крагби на снимкита зачестиха. Вижте Деси колко е умна, на е използвала снимки, които са без надписи, нали? Трябва да и се признае. И че не го е направила неволно, както някои тук я закитиха а най-съзнателно. Ето и ЛС-то в което ми отговори, когато попитах зако публикува чужди снимки без разрешение.
заядлива съм да. Аз съм се трудила да изпълня тези рецепти и снимки, имам това право.desyj написа:Заядлива госпожо или госпожице , аз просто реших да обогатя сайта , плюс това повечето от рецептите съм ги готвила , а и съм посочила източника и този тон който ми държите е непристоен за всеки един човек , не съм ви откраднала парите или нещо друго ценно , така ,че си дръжте отровния език зад зъбите
-
- магьосник в кухнята
- :: 12 рецепти от SweetyPie
- :: 12 снимки от SweetyPie
Magi71 говорим за авторското право за снимките,не за рецептите.magi71 написа:Днес направо ни нападнаха от Гответе с мен!!! :x :x :x
Вече писах в една друга тема пусната от Ралица:
Аз съм на мнение, че тук се представят рецепти за наше удобство - когато имаш дадени продукти какво да приготвиш от тях или да се намери конкретна рецепта!
А за това авторско право...как може някой да е сигурен, че като приготви някакво ястие и на друг няма да му дойде такава идея ?
За пример давам моята рецепта за Бързи чушки - майка ми я правеше откакто се помня! Сякаш друг никой няма да се сети да направи такова ястие!!! И да почнем да се разправяме на кого е авторското право! Смешно е...Получава се нещо като - кокошката или яйцето.
Представи си ,че си сготвила нещо и си направила снимка.И след извесно време тази снимка се появява някъде в нета и някой обира овации за твоята снимка.Как би се почувствала?
-
- магьосник в кухнята
- :: 12 рецепти от SweetyPie
- :: 12 снимки от SweetyPie
- BABY
- магьосник в кухнята
- :: 457 рецепти от BABY
- :: 1598 снимки от BABY
- Контакти:
Вижте момичета!!
Разбирам че сте засегнати много.Може би и аз на ваше място щях да съм.Прави сте си все пак.Но нека се приключи с това.Може би е редно все пак Деси да ви се извини,че не ви е посочила като източник на снимката.Нека от сега нататък всеки който качи рецепта или снимка да казва откъде е рецептата и снимката на кой е.
Поздрави-BABY
Разбирам че сте засегнати много.Може би и аз на ваше място щях да съм.Прави сте си все пак.Но нека се приключи с това.Може би е редно все пак Деси да ви се извини,че не ви е посочила като източник на снимката.Нека от сега нататък всеки който качи рецепта или снимка да казва откъде е рецептата и снимката на кой е.
Поздрави-BABY
-
- аматьор с виличка
с това съм напълно съгласна.BABY написа:Вижте момичета!!
Разбирам че сте засегнати много.Може би и аз на ваше място щях да съм.Прави сте си все пак.Но нека се приключи с това.

което не вярвам да стане, тъй като както писах - подбирани са снимки без надписи, което говори че все пак знае какво прави, тъй като явно чете в Гответе с мен, където непрекъснато се говори за това - публикуване на чужди снимки.BABY написа: Може би е редно все пак Деси да ви се извини,че не ви е посочила като източник на снимката.
BABY написа:Нека от сега нататък всеки който качи рецепта или снимка да казва откъде е рецептата и снимката на кой е.
което е вече напълно коректна постъпка, както и аз съм превеждала, правила и публикувала рецепти от руски форуми, или от списания - винаги с поставен източник. НО: след като съм го направила - имам си и коментар

Поздрави

-
- ентусиаст с миксер
- :: 7 снимки от Tanita
Хайде и аз да се разпиша, като една "ощипана госпожица", както ще кажат някои.
desyj, само човек който никога не е снимал и писал рецепти не може да разбере за какво иде реч. Защото ако на мен ми коства поне час да подредя, снимам, обработя снимката и напиша рецептата, на теб ти коства няколко секунди да я копираш и постнеш. Ценя труда си и затова не ми е все едно кой, кога и къде ми поства снимките от свое име, за да изживее своите 5 минутки слава. Ако с рецептите си не откривам топлата вода, макар че някои от тях са 100% авторски, но това няма как да се докаже, то снимките са обект на авторско право и единствено аз мога да решавам къде да бъдат публикувани.
Крадеца вика "Дръжте крадеца"! Вместо да се засрамиш и да се извиниш, ти нападаш хората с чийто труд си злоупотребила.desyj написа:Заядлива госпожо или госпожице , аз просто реших да обогатя сайта , плюс това повечето от рецептите съм ги готвила , а и съм посочила източника и този тон който ми държите е непристоен за всеки един човек , не съм ви откраднала парите или нещо друго ценно , така ,че си дръжте отровния език зад зъбите
desyj, само човек който никога не е снимал и писал рецепти не може да разбере за какво иде реч. Защото ако на мен ми коства поне час да подредя, снимам, обработя снимката и напиша рецептата, на теб ти коства няколко секунди да я копираш и постнеш. Ценя труда си и затова не ми е все едно кой, кога и къде ми поства снимките от свое име, за да изживее своите 5 минутки слава. Ако с рецептите си не откривам топлата вода, макар че някои от тях са 100% авторски, но това няма как да се докаже, то снимките са обект на авторско право и единствено аз мога да решавам къде да бъдат публикувани.
- magi71
- магьосник в кухнята
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Контакти:
Благодаря за уточнението!
Аз правя любителски снимки за удоволствие, а не професионални. Не съм се ровила из интернет за да търся дали някой е публикувал мои снимки, затова не мога да знам как ще се чувствам/може би малко горда, че някой ги е харесал/!
Аз правя любителски снимки за удоволствие, а не професионални. Не съм се ровила из интернет за да търся дали някой е публикувал мои снимки, затова не мога да знам как ще се чувствам/може би малко горда, че някой ги е харесал/!

Последна промяна от magi71 на съб яну 17, 2009 2:55 pm, променено общо 1 път.