Да ви питам нещо...
Аз никога не отцеждам патладжаните и типичният им вкус много ни допада. Обичам патладжани във всякакъв вид - от кьопоолу до имам байълдъ. Обаче.... Обаче винаги ги обработвам топлинно, докато почти се разпаднат (или когато ги пека цели - да се слегнат). Защото се страхувам, че ако останат стегнати ще са още сурови и понеже толкова много чета навсякъде за прословутата "горчилка", ми се е втълпило, че сурови са отровни... Знам, че може да ви звучи смешно. Но по тази причина например никога не правя и не ям панирани на шайби патладжани.
Та моят въпрос е - отровни ли са сурови патладжани и кога фактически патладжанът вече не е суров (надявам се, че се изразявам разбираемо)

Поздрави!
Ралица