Аз мисля, че трудността на избора се получава от недоразумение в използваните на български наименование на уредите, а и в представите разбира се

Сандвич е само в българските представи наложена филия, иначе той е винаги двоен, т.е. два слоя хляб с пълнеж между тях. А тост е препечена филия. Единият уред е сандвич мейкър (а не тостер), другият е тостер (а не сандвич мейкът). Единият прави двойни сандвичи, другият пече филии. Неприятно е, че трябва да избираш, все едно да избираш между фурна и котлон.
Колкото до това, дали може да се приготвят сандвичи в тостера - ами сигурно може, но понеже тостерните отвори са отвесни и филиите стоят изправени, със сигурност ще изтича мазнина, ще капе кашкавал, и така тостера ще се напълни с мазни трохи, които ще лепнат, а и сигурно ще миришат, ако не се чистят след всяко ползване.
Аз лично имам и двата (т.е. трите) уреда (единият е като описания от BABY, за триъгълни сандвичи), като тостерът си има постоянно място на работния плот, а сандвич мейкърите се вадят само при нужда, което е на приливи и отливи - има периоди, когато се ползват ежедневно, а после се забравят с месеци. Може би и при вас ще е така, и ще успееш да приютиш и двата уреда
Успех в избора и да се похвалиш, когато се решите