Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
-
Vera
- майстор с шприц

- Мнения: 15
- Регистриран на: вт апр 22, 2008 7:23 pm
- :: 4 рецепти от Vera
- :: 1 снимки от Vera
Мнение
от Vera » пет дек 19, 2008 9:55 am
Vera написа:Аз правя плодов десерт, който е от мама.
Ето за какво става дума, това е маслено тесто с кайсии или вишни. Продуктите са:
200 грама краве масло
5 яйца
захар, колкото теглото на яйцата/300гр.
брашно същото количество/300гр.
2 ванилии
плодове от компот на кайсии или вишни
Най-напред се разбива маслото и се оставя настрана. В друга купа се бият яйцата със захарта до готовност и се добавя брашното и ванилиите. Готовата смес се добавя към маслото и се обърква много внимателно, за да не спаднат яйцата.
В тава, намазана и поръсена с брашно , се излива масленото тесто и отгоре се нареждат на разстояния оцедените плодове, като не се натискат много. Вишните са по 4, така е по-красиво. И плодовете се поставят с рязаната страна нагоре. Нареждат се на квадрати, за да може после да се реже като пастичка.
Пече се на 220-240 градуса и когато вече е готово се поръсва, още горещо, с пудра захар.
Това е моя сладкиш за "специални" гости
Извинения за повторението, но имаше уточнение, което направих. И затова така се получи.

-
samodiva
- готвач с точилка

- Мнения: 7
- Регистриран на: вт яну 13, 2009 11:46 am
- :: 2 рецепти от samodiva
Мнение
от samodiva » пет яну 16, 2009 2:17 pm
zdraveite az sam nov potrebitel :oops: u nas pravim plodova torta,koqto po jelanie moje da ukrasi6 s smetana
-
MANI
- магьосник в кухнята

- Мнения: 390
- Регистриран на: вт дек 30, 2008 8:09 am
- :: 170 рецепти от MANI
- :: 436 снимки от MANI
Мнение
от MANI » пет яну 16, 2009 4:37 pm
Пасирай плодовете от компота,добави обезсолена извара,пудра захар,бита сметана и желатин и ще стане хубаво кремче.Може да го ползваш и за крем за торта.На 200 гр плод съответства 200гр пудра захар,20 гр желатин,200гр бита сметана и около 500 гр извара.
-
Sirena
- магьосник в кухнята

- Мнения: 3898
- Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
- :: 17 рецепти от Sirena
- :: 171 снимки от Sirena
- Местоположение: Варна
Мнение
от Sirena » пет яну 16, 2009 5:59 pm
Ето какво правя аз.
На дъното на кексова форма карамелизирвам малко захар, слагам отгоре плодовете, изсипвам кексовата смес и пека, когато кекса се опече заливам със сиропа от компота, когато изстине се обръща в чиния за сервиране и се окрасява със сметана. Има вкус на карамел, продове, ванилия
Дано ти хареса.