Мнение
от ma_rri_na » вт юли 10, 2012 8:58 pm
Пробвай както ти е казала akva7 със сухи сокчета за разтваряне - вишна, череша, касис . Друг вариант е с една глава червено цвекло, нарязано на четири с 1 с.л оцет в малко вода - да се свари, прецеди и оцветителя ти е готов. Може да си го съхраниш налято в шишенце и замразено. Получава се наситено вишнево-червен цвят. Ако можеш да намериш вишни или други червени плодове като касис, френско грозде , къпини - не повече от 200 - 300 грама , можеш да ги намачкаш и изцедиш сока през тензух или ситна цедка. Гарантирам ти наситен цвят бордо . Сладкарски бои се продават и по - отделно в онлайн магазини за такива принадлежности. Доставят ги в рамките на 2-3 дни. Можеш да си поръчаш такива, ако доставката ти не е много скъпа. Аз не знам кои точно бои за яйца са безвредни, защото съм виждала по Великден поне 10 - 20 различни марки , а и както коментираха журналистите в един репортаж, на много от тях не пише какво съдържат, пък и хората на по- евтиното налитат. Аз лично за малките ми племенички по Великден боядисах няколко пресни домашни яйца със сладкарски бои на Wilton.