Мнение
от vladkavl » пон сеп 07, 2015 12:43 am
Касим, Кате, здравейте, присъединявам се към вас!
Касим, много хубаво, че дете на твоята възраст се интересува и практикува в кулинарията. Аз съм Владка, останалите ми казват Влади, обръщай се към мен, както искаш. Въпросът ти ме привлече, но мисля, че отговора е във въпроса, тоест ти изброяваш десерти, които са яйчна основа- крем карамел, крем брюле в кекса също има много яйца, няма как да не миришат на яйца. Аз живея в Щатите, тук на кексовете не слагат повече от 3 яйца, разбиват около 0.100 гр. масло + останалите съставки от рецептата, което след изпичане освен, че има страхотен аромат придава и една по-влажна текстура на сладкиша, аз обаче си го правя по български, НО добавям течна ванилия, която е много по-ароматна от тази, която споменаваш- тя е синтетична и не много ароматна, течната е малко по-скъпа, но си заслужава, а за споменатите кремове ползвам ванилови шушулки. Занимавам се със сладкарство освен това всичките ми приятелки тук във форума са добри кулинарки, така че се надявам да сме ти от полза. Как дете на тази възраст се запали по готварството?