
Козунак с накисване 2017 - ЦЪК




не се сетих да го снимам от вътре
Хлебопекарната се зарежда или с продукти за минималния си капацитет (даже тогава едва се събира изпечения козунак) или най-добре с максималния капацитет, но после тестото се дели на две и се пекат два козунака. Ако имате второ казанче ще е по-лесно, но и с едно става. Отказах се да позлвам готовите програми. Те нямат достатъчно дълго време за втасване. Така че ако ще го правя изцяло в хлебопекарна ползвам само програма "тесто за макарони" която ми го замесва и програма "печене" като я спирам преждевременно, защото иначе изгаря. Евентуално ползвам месенето и втасването "експресен хляб" ако бързам, защото загрява тестото и тогава втасването е по-кратко. Ако имате време за четене, на сайта kozunak.top съм събрал своя опит.milena-nikolova написа:А аз бих искала да попитам, не знам дали е за тази категория, но как правите пухкав козунак за хлебопекарна?