Ще ти напиша най-обикновената рецепта: Измиваш и обелваш 1 кг картофи и ги нарязваш на кръгчета или на кубчета, с големина по желание. Задушаваш 2 кромид глави лук в 0,5 ч. ч. олио /може да заместиш с праз или пролетта със зелен лук - получават се различни вкусове/. Поръсваш с 0,5 ч. л. червен пипер или 1 с. л. домено пюре, пържиш 1 минута, добавяш картофите и заливаш с гореща вода. Посоляваш. Когато картофите са почти сварени, прибавяш 2 - 3 ситно нарязани домати /пресни или от консерва/ и вариш още 5 - 10 минути, отстраняваш и поръсваш с избраната зелена подправка. Ако готвиш с пролетни, млади картофи, в запръжката, преди да сложиш червения пипер, запържваш 1 с. л. брашно.
Както и други момичета са писали, можеш да добавиш моркови, чушки.
Най-вкусна става яхнията, ако я изпечеш във фурната. Даже аз не пържа нищо, а слагам всички продукти в тава и запичам.
Успех!

