Мнение
от Pavel » пон апр 12, 2010 12:27 pm
Gravy (грейви) не е точно определен вид сос с определена рецепта. Има много видове и вариации, но общото в тях е, че се започва със сос от печено месо.
Обикновените по-редки сосове грейви, подходящи за месо или зеленчуци се приготвят, като соса от печено месо се разтвори с малко вино или бульон. Тази смес се затопля и разбърква до желаната гъстота. По желание може да се добавят малко подправки или масло, но най-общо крайния резултат се определя от това как изглежда соса от печенето. Той естествено може да бъде по-гъст или течен, мазен или воднист, може да има леко запечени парченца по стените на тавата и т.н.
Ако искате да сервирате соса към картофено пюре или паста, тогава е необходимо резултата получен по гореописания начин да се сгъсти. Това може да стане с брашно или нишесте, сметана или дори сирена.
По-късно може да преведа някоя рецепта, но както казах - грейви е по-скоро идея, всеки може да съобрази това, което има и да го комбинира по подходящ начин.
Aut viam inveniam aut faciam