Валка, здравей!
Аз само един път съм имала провал с тесто - превтаса ми, докато аз се раздумвах с Рени55
Наистина зависи от температурата на помещението и е процес, който може да бъде управляван. Когато бързам, загрявам фурната на около 50 градуса, намазвам измесеното тесто с вода и го слагам вътре. За около 20-30 минути е готово. А когато е за следващия ден, го слагам в голяма намазнета торба и го оставям в хладилника. До следващия ден е втасало. Едно от правилата е да удвои обема си. Ако не можеш да преценяш колко е бил началният обем, можеш да маркираш отвън на купата - аз на съм лепвала малко топченце тесто на нивото на прясното тесто, така не губех пртедстава. Това беше преди, сега вече на око го хващам

Като достигне този двоен обем, трябва да се почне направата, да не се протака много. Когато е втасвало на топло и е достигнало удвояване, не помага да се сложи в хладилник - тестото вътре е около 30 градуса и продължава да втасва в хладилника, докато се охлади в сърцевината, вече е превтасало.
Надявам се да ти е от полза. И най-важното - не се отказвай! Това, което се усвоява трудно и с много опити, после е това, което най-добре умееш
