Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
-
nadin
- ентусиаст с миксер

- Мнения: 2
- Регистриран на: ср авг 13, 2008 9:31 pm
- :: 1 рецепти от nadin
Мнение
от nadin » чет авг 14, 2008 8:35 pm
Moje li nqkoi da mi pomogne sys syvet!
Zgotvih edin bob, oba4e ne6to ne se svari dobre,
sosa stana perfekten,zelen4ucite sa dobre ovreli i za da ne prevryt boba mi ostana leko hrupkav.
Kakvo da napravq

-
korneliq
- магьосник в кухнята

- Мнения: 101
- Регистриран на: нед дек 16, 2007 2:25 pm
- :: 744 рецепти от korneliq
- :: 388 снимки от korneliq
Мнение
от korneliq » чет авг 14, 2008 8:54 pm
Здравей Надин :lol:
Не се притеснявай с неуврелия бобец. В Родопите имат една рецепта - препържен боб. След като го сготвят, го намачкват леко с вилица, изсипват го в тава, заливат го със запръжка от малко олио, 1-2 супени лъжици брашно и 1 супена лъжица червен пипер / може и леко лют / и го пъхат във фурната да се позапече. Става невероятно вкусе - остава на мазнина и се топи в устата. Пробвай - няма да съжаляваш и кажи резултата после. УСПЕХ !!!

-
nadin
- ентусиаст с миксер

- Мнения: 2
- Регистриран на: ср авг 13, 2008 9:31 pm
- :: 1 рецепти от nadin
Мнение
от nadin » пет авг 15, 2008 10:47 am
blagodarq za syveta,
sega 6te probvam tazi rodopska recepta i dano stane.
posle 6te pisha pak
-
desislawa
- магьосник в кухнята

- Мнения: 88
- Регистриран на: ср яну 28, 2009 8:05 pm
- :: 47 рецепти от desislawa
Мнение
от desislawa » ср фев 11, 2009 11:22 pm
За да се свари по-бързо боба трябва да се създаде алкална среда,а това става с лук -нарязана една глава на четвъртинки,моркови и малко олио.Сол никога не се слага,винаги накрая

-
vasseto
- аматьор с виличка

- Мнения: 17
- Регистриран на: чет сеп 25, 2008 9:28 pm
Мнение
от vasseto » чет фев 12, 2009 11:27 pm
Може да му сложиш малко водка или ракия но в началото на варенето, така винаги ще имаш сварен боб, а вкусът му по никакъв начин не се мени.
