Инче, благодаря ти за линковете към двете рецепти

те обаче са за класическата "Сахер" торта- два блата, слепени с кайсиев мармалад и шоколадова глазура. Тази от "Неделя", само името и е "Сахер", няма нищо общо с оригиналната и лично на мен ми харесва много повече. В Интернет и аз не открих подобна рецепта, но в сайта на сладкарницата може да се види снимка на въпросната торта
https://sites.google.com/site/sladkarni ... -vseki-den
Има 3 шоколадови блата, леко са сиропирани- може би със сироп от сладко от зелени смокини. Усещат се и парченца зелени смокини между блата и сметаната. Сметаната е нещо като Мус о шокола (Mousse au Chocolat) с нарязани орехови ядки. Отгоре е полята с шоколадова глазура и поръсена с кокос като буквата S.
Миме, щом това е и твоята най-любима торта, може би можеш да добавиш нещо към моето описание за вкуса и вида
Инче, Павел, при възможност пробвайте тази торта! Ако обичате комбинация шоколад-зелени смокини-орехи-кокос, няма начин да не ви хареса и да не ви стане любима

Надявам се с останалите кулинари да измислим някакъв близък вариант и да може да си я приготвяме и вкъщи