Как се обезкостява сурова риба?
Публикувано: вт фев 02, 2010 4:26 pm
По-специално копърка имам пред вид, макар че и за друга ще ми е от полза.
Четох в една турска рецепта: "копърката се приготвя по следния начин - отстраняват се главата и костите, измива се, посолява се..." и т.н. , сладва приготвянето.
Виждала съм по телевизията един готвач, като хване главата на рибата, леко я срязва и с едно дърпане изважда целия скелет (звучи много садистично :oops: , но незнам как точно да го обясня иначе).
Знае ли някой, как става?
Благодаря ви предварително!
Четох в една турска рецепта: "копърката се приготвя по следния начин - отстраняват се главата и костите, измива се, посолява се..." и т.н. , сладва приготвянето.
Виждала съм по телевизията един готвач, като хване главата на рибата, леко я срязва и с едно дърпане изважда целия скелет (звучи много садистично :oops: , но незнам как точно да го обясня иначе).
Знае ли някой, как става?
Благодаря ви предварително!
,защото острието му е гъвкаво.Цепвам кожата по цялата дължина на гърба така,че да се оголи гръбнака,забелвам малко ъгълче кожа от горната страна на рибата,където е била главата.После слагам рибата на работния плот,хващам онова забелено ъгълче,и плъзгам ножа между месото и кожата,но от онази страна,която е към плота.Обръщам и повтарям с другата страна.Точната дума е ''отцепвам'' кожата,надявам се да си ме разбрала,че красноречието нещо ме напусна 