Мнение
от naxos » чет апр 22, 2010 11:32 am
Момичетааа, много се радвам когато попадам на такива като вас, които лека по лека стигат до извода, че спорта е много важен за здравето, визията (от там и самочувствието) на човека. ( Ааааа, няма да се „гърбя” само аз....(шегувам се)).
Вече смея да споделя...че...когато бях млада от липсата на информация относно здравословно хранене, двигателна активност, двигателна култура и пр., съм се подлагала на „смъртоносни”диети и спорт до припадък. Била съм на границата - анорексия, булимия..Претренираността беше факт и си понесях последствията.
Сега вече ми е чудно, в 21-ви век, при положение, че има толкова много информация за здравословното хранене и спорта, как може хората да се самоубиват (съзнателно не го слагам в кавички) с диети като „Японско чудо”( при положение, че японците не са чували за нея), „Дюкан”, и пр...., и КАК МОГАТ да си мислят, че с този начин на хранене могат да се оттърват от килограмите „трупани” с години, за отрицателно време.. На 4-та страница от темата за диетите, прочетох толкова некомпетентен пост.................нямам думи.
Такива диети – (за „ прости”) трябва да се забранят със закон (жалко, че за момента няма как).
Здравната каса би спестила милиарди лева, ако имаше как да се забранят (пресяват) хранителните безумия на некомпетентните хора. Много от заболяванията, последствия от такива диети ( за жалост) имат клинични пътеки
Оффф, аре стига, че започвам да се нервя...
" Който иска уважение - много не говори, който иска здраве - много не яде"