Реда не е по любимо нещо, просто изброявам.
1. Да ходим на село, където баба ни връзваше люлки, събирахме билки, за чайчета, играехме докато стане рог тъмно, а най- любимите ни неща бяха от 2 метра ограда да се мяткаме във куповете слама, също така да се правим на кокошки и да си мътим яйчица. Да разглеждаме речното корито, което бе заградено от две страни със гора от дървета и градини, а ние си представяхмв че смв в джунгла. Били сме 4-6 клас. Когато вуйчо косеше един декар ливада, аз лично вземах най - огромния чувал и се спусках от най - високото по наклонената ливада. Нищо не смущаваше майка както да види че задниците ни са зелени

2. Всеки рожден ден да бъде празник, ръчно приготвена торта от мама, целия клас или улицата са у нас.
3. Обожавах кумовете да ми донасят животинки фигури от Либия, бонбонки, дъвки Турбо, Love is, бонбони Лакта.
4. Като момиче съм играла с много момчешки играчки като камиончета, влакове. От малка майка ме оставяше с часове да редя пъзели. Също обожавах куклите си Барби. Завещахме си ги на нашите деца със сестра ми и имам кашон ушити дрехи. Това ми бе хоби от малка, а после и го завърших.
5. Да ни чакат до 12 да играем на асоциации, гоненица, стражари и апаши, жмичка, гама с двете улици около нас. Беше такава тайфа, сякаш цяла рота. В 4 клас през голямото междучасие така се запалихме момчета срещу момичета. Бях добър пазач. Стояли сме около час повече навън и после госпожата ни наказа да седим час прави. Обичах и хандбал, тенис, федербал.
Няма да забравя детските игри, когато на криеница с тичане се заплювах въпреки че ми падаше ту едната ту другата гуменка.
Ще запомня прекрасните си учители, класната, която виждам и до днес, по химия, биология, география, физическо...беше супер красавец и почти всички момичета бяха влюбени в него. Правех везна, мост, свещ с лекота, а сега не мога.
6. Ходехме да приютяваме кученца, котки от дворовете, или от кошовете и ги хранехме с биберони. Правехме им къщи под терасата ни и през няколко часа се измъквахме. Най- често съм яла бой заради това че майка ми си пазеше чужбинските биберони които сме ползвали за спомен, а аз ги давах на тайфата. Друг носеше мляко, хляб, салам.
7. Един път решихме да изненадаме майка със сестра ми и се качихме да берем липа. Стана 11.30 и нашите се притеснили и викнали мвр. Намериха ни.

8. Понеже живеем до рдвр и там имаше привлекателно тайно място, с много овошки. Брахме ябълки, круши, сливи, дори и ореха на полицията.
Няма да забравя как дойдоха да питат сестра ми какво правим в градината. Тя казала че сме загубили топка. А аз десет крачки по - надолу им подвиквам: "Ако искате ще дадем и на вас".

Крадяхме от една къща рози. Подарявахме ги на родителите си;]
8. Най - мълчаливото време у нас беше петък събота и неделя, когато даваха филмчета като:
Гумени мечета
Мечетата с нежни сърца
Смърфовете
Едни катерици
Далматинци
Хакуна матата
Дисни филми, Чичо Скруч
Педя човек лакът брада
Малката русалка....любимия ми сериал, после я рисувах след всеки епизод.
И мн други.
9. Помня и тогавашните марио, който играех само като ида на гости някъде, една спирала която пускахме по стълбите сама вървеше, една игра с вълка от Ну Погоди и други.
10. Обожавах празниците когато на Коледа ни идваха гости, на Великден ние хoдехме и кумата ни правеше кошнички с цветенца от маслен крем и охлювчета. Едвам дочаквах следващата година.
Обичах да се събираме фамилията и да хамкаме халва.
11. Със съучениците се събирахме и изучавахме непознати места, примерно мястото около църквата, мазетата на един блок, под едно стълбище и да търсим
"съкровища".
Не мога да не спомена че са били бедни години. Веднъж ни се присмя една съученичка че нямам дънки. След това казах на татко и за следващия месец ядох вносни кроасани за закуска, раздавах дъвки и бонбони на децата;).
Всяка седмица събирахме колекция Киндер сюрприз, сладоледите делта, опитани всички без предел, като плачехме пред нашите че всички деца са ги яли. Имаше едни с изненада.
Имах неваляшка, матрьошки, лексикон, зная всички игри на Брида плюс една с тикви и сватба;)
До 8 клас, бе най- хубавото ми време.
С изключението на двама идиоти дето ме блъскаха и ми подмятаха шапката;)
Обожавах германския си несесер.
Да вземаме ретро но запазени дрехи и обувки на мама, баба и да се фукаме че модата се връща. Помня с много търпение как не се разсмях когато една съученичка бе взела на баба си токовете и станаха на прах и се прибра боса. Мога да изброявам до утре.