Добър ден и от мен!
Бони, тук от три дни се говори за праха, от 3 дни са затворени летищата, хората са на полеви легла в чакалните, рент-а-кар процъфтява, влаковете са препълнени.
Но други отражения няма. Въздухът е кристално ясен, слънчево е и не съм забелязала повече прах по мебелите от обичайното...вчера синът ми имаше важен футболен мач, никой не се задъха преждевременно, а едно от момчетата е астматик например, поне той трябваше да забележи, ако имаше отражение
Ако чуя нещо - ще го сложа тук. Но си мисля, че няма нужда от паники. Прахът е високо в атмосферата и точно това е проблемът. Ако беше ниско, щеше да се извали и готово, опростено казано. Но във височините може да остане с месеци, а се налепя по турбините на самолетите и води до падането им. Има такъв случай, гледала съм документация преди години. Затова не летят самолетите.
Този вулкан е активен все още, показват как не спира да бълва прах и газове. Дано не стане голяма климатична катастрофа, подобна на някои, известни от историята - като например при избухването на Кракатау 1883 година - прахът е бил на височина 80 км! И е причинил спадане на температурите от по няколко градуса, фатално за реколтите например, и това по целия свят.
...............
Желая ви приятен уикенд - остатъкът от него