Здравейте!
Рали,по описанието,което си дала,според мен,става дума за
молци.
Те се деят на няколко вида:
Молец дрешен конопен | Молец Пашкулоносен | Молец килимен /гобленов/ | Молец черепоглав | Молец бялата вещица | Молец мадагаскарски залез
Молците са вид пеперуди, имат яйца, пашкули и стават гъсеници. От медицинска гледна точка те са безобидни, но вредят на хранителните продукти и облеклото. Развитието на молците е като на другите пеперуди - ларва - какавида - следва метаморфоза в пеперуда - молец.
Част от семейството на молците се считат за вредители, защото ларвите им ядат материя - дрехи, одеяла, килими и всякакви платове, направени от естествени влакна, като вълна или коприна.Такива са платненият дрешен молец /конопен/, пашкулоносният дрешен молец и гобленовия/килимен молец, като всеки от тях има разновидности в окраската си.
Друг вид молци, които обитават дома, може да замърсят недобре съхранявана храна (напр. брашно, сухи плодове и др.), като снасят в нея ларвите си.
Моят съвет е,за да спасиш продуктите от тази напаст, най-добре ги съхрянявай в стъклени,добре затворени буркани.
Ако имаш възможност,в шкафовете и около тях, сложи прясна орехова шума.
Напръскай с RAID,който е специално за молци,като внимаваш за хранителните продукти.Дори има и течен,който се слага в контактите.
В аптеките се продават и лентички,които съдържат някакво вещество,чиято миризма привлича молците.Но,незнам дали тези ленти, няма да привлекат и молците отвън :shock:
Май,не ти помогнах много,но дано си ме разбрала
Бони,дано да си изкараш по най-добрия начин отпуската

На Балкана, ти желая една страхотна релаксация,сред прозрачния въздух и красивата природа.НО......ЩЕ МИ ЛИПСВАШ!
Стелка,хайде мила,чакаме те!И да пишеш като си дойдеш,нали!?Да не се унесеш с комшийката с кафето,или с кучето на комшията