Понеделник е усещане за нещо ново , нова седмица ,нов късмет и ..... всеки понеделник да започваме с нагласата , че ще имате възможност да сторите добро, че ще стоплите нечия душа и ще дарите някого с радост... и не чакайте отплата,.. защото най-голямата отплата е да познаеш щастието в нечии очи. Това е смисълът на всеки ден - простичък, но толкова красив...

Имайте един вълнуващ, вдъхновен и от добро ден и една още по-вълнуваща и успешна нова седмица!

Както вчера споменах при нас е официално неработен ден ,трябвше да върляме и хвърчила на днешния ден ,но от снощи вали непрекъснато ,много и силен дъжд .... така ,че много от плановете се развалиха за днес ,но затова пък от сутринта съм в кухнята и се боря със скариди ,мекотели и меся ли меся .... снощи точих кори за баница ,а днес така наречената лагана ,вид хляб ,който се яде само на днешния ден плосък ,продългват с дупли и много сусам ,също приготвих и госпожа Саракости (на която краката са седем и символизират всяка изминала седница на великия пост .)Всяка седмица чупим по един крак и виждаме колко остават до Великден ..... приготвих и дмашна грис-халва .Тая година съм по-скромна ,защото мъжа ми работи ,Стелиос не близва дори ,за сметка на това аз ,Виви и свекър ми си хапнахме доста стабилно ....Да сме живи и здрави и догодина ,децата запомнят всичко и всяка година се интересуват и коментират ,разбира се в часовете по вероучение и свободна подготовка учителите се стараят всичко ,което е свързано срелигията да се запази ,да се уважава и да се предава от поколение на поколение . Ето и част от моята трапеза

Желая красив след обяд на всички ,накрая мисля да почерпя и по едно кафе ,и парче от един скромен ,но вкусен десерт ,грис-халвата !!!!