Здравейте ,веселушки !!!

Доста време не съм писала ,но когато имам възможност ви чета !!!

Значи и ви мисля ......компютъра се видя свободен малко и реших нахално да седна и аз .....днес нямам и много време ,че пак имам именничка .....юли ни е много празничен у нас . Миналата неделя празнува мойто мъжле ,днес Виви ,по-точно Св. Параскева

СВ.ПРЕПОДОБНОМЪЧЕНИЦА
ПАРАСКЕВА РИМСКА
ЧЕСТВА СЕ НА 26 ЮЛИ
Света преподобномъченица Параскева живяла в околностите на древния град Рим
при управлението на император Антонин.
Тя била единствената дъщеря на родителите си и се упражнявала в изучаването на Свещеното Писание. Когато родителите ѝ починали, тя раздала имуществото си на бедните, приела монашество и подражавайки на светите апостоли, започнала да обикаля и да проповядва за Христа, при което обърнала много езичници към истинската вяра.
*В синаксара на Никодим, където повестта за преподобномъченица Параскева е изложена подробно, за това чудо се казва следното. Хвърлена в котел с кипящо масло и катран и останала невредима, светицата нарочно опръскала с капки от нажежената течност очите на любопитния император Антонин и го ослепила, а после по негова молба му възвърнала загубеното зрение. Ето и нашата Параскева

Пожеланията ми са за здраве ,радост и все така добро дете !!! Да ни е жива и здрава !!! И всички деца по света !!! Една малка почерпка от мен !!!

Почерпете се ,че ми идват гости ,ще пиша после !!!

Сладките са мое производство от двата празника !!!