Съобщения за нови екстри и промени по "Веселият Готвач"
-
neli.mag
- магьосник в кухнята

- Мнения: 138
- Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
- :: 33 рецепти от neli.mag
- :: 136 снимки от neli.mag
- Местоположение: Кърджали
Мнение
от neli.mag » вт мар 25, 2008 9:54 am
Имам един въпрос относно рецептата за "Карамелени квадрати". Какво е туй нещо "златен сироп"?

То ясно, че мога да го заменя с мед, но все пак искам да знам. Благодаря, предварително!

-
vg
- Администратор

- Мнения: 553
- Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
- :: 3362 рецепти от vg
- :: 218 снимки от vg
Мнение
от vg » вт мар 25, 2008 12:11 pm
neli.mag написа:Имам един въпрос относно рецептата за "Карамелени квадрати". Какво е туй нещо "златен сироп"?

То ясно, че мога да го заменя с мед, но все пак искам да знам. Благодаря, предварително!

Златния сироп е продукт, който се получава при производството на захар - концентриран, рафиниран захарен сироп с тъмно златист цвят и специфичен аромат. Общо взето има вкус на концентриран карамел и подобен аромат. На плътност е като мед (истински - по-гъст, а не този от глюкоза). Използва се предимно в англоговорящите страни, Индия, Германия. Напълно заменим е с мед, а на английски се казва golden syrup. Във видеото използваме златен сироп, а не мед - можеш да го видиш там (и омацва всичко като мед

).
Екипът на "Веселият Готвач"
-
zoi4ka
- аматьор с виличка

- Мнения: 3
- Регистриран на: вт авг 19, 2008 11:34 am
Мнение
от zoi4ka » съб авг 30, 2008 12:40 pm
Mnogo vkusen xlqb. imnogo barzo i lesno stava.Napravix go i az i mi se polu4i prekrasno.S pozdrav Zoi4ka.
-
vat33
- аматьор с виличка

- Мнения: 4
- Регистриран на: нед юни 22, 2008 8:02 pm
Мнение
от vat33 » пон сеп 15, 2008 2:46 pm
НАПРАВЕТЕ ОЩЕ ВИДЕО КЛИПЧЕТА
-
moleriq
- мераклия с бъркалка

- Мнения: 14
- Регистриран на: нед сеп 21, 2008 3:21 pm
Мнение
от moleriq » нед ное 02, 2008 3:15 pm
-
xubavo
- началник печка

- Мнения: 6
- Регистриран на: пон ное 03, 2008 11:55 am
-
tet
- виртуоз с тиган

- Мнения: 4
- Регистриран на: чет окт 23, 2008 9:05 pm
Мнение
от tet » чет апр 23, 2009 9:22 pm
супер идея. особенно за по- завъртяните рецепти или за начинаещи готвачи.
