аз пък съм изумена че приемаш дискусията като засягане..Конкретно се говореше за сложената снимка на посочените пържолиAliana написа:Kато цъкнеш на линка, от който е снимката, се отваря сайта на онлайн-магазина, който продава посочените стекове. Там пише, че са Rib Eye, т.е. рибица. Това не съм си го измислила аз. Не съм клала никога телета, говеда или каквото и да е друго животно. Но купувам за семейството си качествено месо от местни био производители. Посочените стекове се казват тук хое рипе, т.е. горно ребро, и са еквивалент на риб ай. Може да се купят с кост или без кост. Дискусии за това, дали е телешко или говеждо е имало вече много. И че има несъответствия, е факт. Например познатото на всички Телешко варено е всъсщност от говеждо месо. Не съм искала да засегна никого тук.
и питането на потребителката какви са и от къде може да се закупят..Всички знаем какво представлява рибицата ,нищо че аз нямам езиковите познания които всички вие имате,аз съм си проста селянка,но претендирам да знам някои неща от личен опит..Това ,че на вас ви продават вратно месо за рибица си е друг въпрос,разликата е в цената и много ясно контрафилето или рибицата е по-скъпа от вратното месо....Много добре видях какво пише за тия стекове..но ако ти ми намериш такава рибица с толкова мазнина ,евала ще ти кажа..защото предполагам всички сте си купували пастърма ,аджеба там да сте видяли такава мазнина каквато има в тия стекове..Тия стекове се получават точно от основата на врата,точно където свършва рибицата.Спирам повече да се обяснявам,продължавайте да си пазарувате рибица..пък ние тука ще си хапваме вратни пържоли..А между другото,не съм се засегнала ни най-малко ..не съм чак толкова тънкообидна, ако обаче ти Рали се чувстваш засегната от моите изказвания бих искала да приемеш извиненията ми. 


