Мнение
от nelale » ср юни 24, 2015 4:57 pm
Йоанче, сериозна почерпка, отиде ми режима....
Натали, пускам тук рецептата за ябълковия оцет, която ти обещах от моята приятелка, мислех на лични, но може пък още някой да иска да си я направи:
На кг ябълки 300 гр. захар. Настъргва се в робота заедно с корите и семките.Слагат се в голям буркан (5л.). Напълва се вода до края на широкото. Стои на топло място около месец като е желателно всеки ден да се разбърква, дори два пъти. През цялото време бурканът е покрит с марля.Когато падне плодовото пюре на дъното (30-40 дни) се прецежда.Течността се връща в буркана. След около още месец е готов (вътре се образува гъба). Ако имаме гъба е хубаво след прецеждането направо да я сложим в буркана-оцета става по-бързо.Когато е готов буркана да се затвори или да се пресипе в стъклени шишета.
Момичета,хубав и забавен ден ви желая, аз плета ли плета днес