
Скъпа Найлян,малко късно видях запитването ти за заека,но въпреки това реших да ти предложа нещичко.Аз си отглеждам зайци и много често присъстват на трапезата ни.Приготвяла съм го по най-различни начини,но един се утвърди окончателно-печено заешко или както аз си го наричам-"Фалшиво агнешко"-за тези които не обичат агнешко.Ето и начина на приготвяне:разфасоваш заека на порции,подсушаваш го.В купа слагаш 1/2 пакетче почти,но не съвсем,разстопено масло,добавяш 1к.ч.олио,1ч.л. червен пипер,черен пипер,сол и подправки на вкус и ако нямаш пресен джоджен добавяш 1ч.л.сух стрит(ако имаш пресен ще ти трябват 3-4 стръкчета-но не ги режи,те ще ти трябват накрая)Разбъркваш хубаво сместа и с нея омазваш порциите 1 по 1 и ги редиш в тавичка.Между тях мушваш клонките джоджен,наливаш 1 и 1/2 ч.ч.вода завиваш с фолио и мяташ в загрята фурна за 1ч30 м.Дреболийките си ги приготвям също като агнешка дроб сърма и с нея гарнирам печеното.Опитай няма да съжаляваш.Приятно готвене!
