Картофени кюфтета и панировка.
-
- майстор с шприц
- Мнения: 6
- Регистриран на: ср яну 18, 2012 5:58 pm
- :: 3 рецепти от krasta_vica
- :: 3 снимки от krasta_vica
Картофени кюфтета и панировка.
Много пъти съм се опитвала да правя картофени кюфтета по различни рецепти,но крайния резултат е винаги един и същ-сместа ми просто изтича от панировката.Дали не бъркам с панировката?
- milena75
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1677
- Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
- :: 64 рецепти от milena75
- :: 279 снимки от milena75
И на мен ми се разпадаха кюфтетата, но веднъж нямах достатъчно яйца и не сложих в сместа, а ги запазих само за панировката. Станаха чудесни, без да ги събирам на парченца в тигана.
Пробвай по тази рецепта Картофени кюфтета с майонеза.
Успех!
Пробвай по тази рецепта Картофени кюфтета с майонеза.
Успех!
- lucky6
- виртуоз с тиган
- Мнения: 198
- Регистриран на: ср окт 21, 2009 10:58 am
- :: 7 рецепти от lucky6
- :: 13 снимки от lucky6
Здравей!
Щом казваш "изтича", да не би да ти е рядка панировката? Аз правя така сварявам 1 кг картофи, изстиват, обелвам, настъргвам. Добавям 2 яйца и сол,чубрица, лук настърган. Сирене не слагам вече! Защото ако е "продукт", а не сирене пърженето ми е проблемно! Панировката ми е само галета. Загрявам олио, като количеството трябва да "обгръща кюфтето. Намалям котлона на две трети от мощността му - при мен 4 от 6 степени - и пържа бавно.
Успех!
Щом казваш "изтича", да не би да ти е рядка панировката? Аз правя така сварявам 1 кг картофи, изстиват, обелвам, настъргвам. Добавям 2 яйца и сол,чубрица, лук настърган. Сирене не слагам вече! Защото ако е "продукт", а не сирене пърженето ми е проблемно! Панировката ми е само галета. Загрявам олио, като количеството трябва да "обгръща кюфтето. Намалям котлона на две трети от мощността му - при мен 4 от 6 степени - и пържа бавно.
Успех!
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Аз приготвям картофените кюфтета по тази рецепта Картофени кюфтенца с лук и сирене и съм много доволна. Пека ги, защото избягвам пърженето и резултата е страхотен
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
-
- мераклия с бъркалка
- Мнения: 18
- Регистриран на: пон ное 09, 2009 4:30 am
никога в сместта от картофите не слагам нищо друго освен лук,чубрица,сол и черен пипер.Никакви яйца освен за панировката.Правя двойна панировка с галета,като последно потапям в яйце.Досега не съм имала провал.
-
- майстор с шприц
- Мнения: 6
- Регистриран на: ср яну 18, 2012 5:58 pm
- :: 3 рецепти от krasta_vica
- :: 3 снимки от krasta_vica
Много благодаря на всички за чудесните съвети,ще се възползвам,дано този път да станат.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 67
- Регистриран на: вт апр 19, 2011 10:07 am
- :: 6 рецепти от mis_val
- :: 152 снимки от mis_val
Според мен изтичането се получава тогава,когато картофите са още топли.Тогава единствено повече яйца могат да спасят положението.Ако сместа,обаче е добре охладена кюфтетата не се разпадат.Не твърдя,че това е вярно,но поне при мен това беше в сила.Пробвала съм с една и съща смес и топла,и студена.