Ох, Неви, първо помислих че са разбити яйца.
Важното, че е бил вкусен. Тук пък видях, че продават готов крем брюле, в едни микроскопични стъклени бурканчета. Много ми харесаха бурканчетата и купих 6 броя (в пакет са по 2 броя). Към станиоловата капачка на всяко бурканче има залепено пакетче със захар, която се поръсва върху крема, чакаш 1-2 минути и тя става кафява
и хрупкава
Или пък, така е описано, слагаш захарта, запичаш на грил, а после охлаждаш в хладилник. На мен нито ми се печеше, нито ми се чакаше и реших веднага да пробвам. Обаче беше отвратително!
Все едно сладко масло с изгоряла захар, толкова мазен беше крема!!! Направих се на ударена, че и на сина ми пробутах едно, вкусове различни, може на него да му хареса, ама той не е будала, направо го изплю. Тръгна да го хвърля, ама аз спасих бурканчето. Сега имам 2 празни бурканчета, 4 седят в хладилника, че е трайно до септември, а аз съм малко скръндза в това отношение, боли ме да хвърлям храни, може пък все на някой да се хареса, нали така? Та мисълта ми е, като ти се е затоплил крема при запичането, не е ли възможно да се охлади после? Или с домашно направените не става?
Иначе покрай мен много провали пак имаше напоследък - завчера загорих едни пилешки дробчета, бяха за мен, друг не ги яде, и се отплеснах на телефона...А, обрах горните, ама лукът беше въглен!
И една торта попровалих, тази с мозайката. По желание на поръчващия трябваше да е с плодове (направих рецептата на Марина), но понеже седя 2 дни в хладилника, започна отдолу да се процежда сок, мислех, че цялата торта ще се приплъзне, изкриви се отстрани! Хладилникът ми беше станал локва, че и от студа се стяга сока и става като лепило... абе неприятно беше, добре че другата торта за племенника ми беше по-горе, че не е капало върху нея, тогава щях да полудея. Но била много, много вкусна, казаха от партито
И с тортата за племенника ми имах ядове, за първи път направих езеро в торта и понеже никъде не намерих такова нещо, сама си измислих метода. Но не беше много домислен, на два пъти трябваше да го донаправям
Е, сега вече знам де, та ако някой реши да прави локва в торта - да се обади, да не повтаря моите заблуди. Аз имам намерение да кача метода като рецепта, ама нямам време в момента, затова нека пише към снимките.
Такива провали напоследък
Така се учим