Аз също не съм правила такава риба, но намерих следната рецепта, която е коментирана от някакъв ресторантьор, който я предлагал по този начин и гостите били много доволни (за какъв ресторант става въпрос - не знам
)
2 бр. рибни филета хоки или друга риба
2 бр. праз, само бялата част
1 бр. домат
4-5 бр. средно големи печурки
1 пакет фикс-сос (в рецептата е точно сос Сирене, но аз сега гледах сайта на Маги за България и видях, че в БГ има или Четири сирена, или фикс за пиле в сметанов сос, а също така фикс за пиле в сметанов сос с гъби. Можеш да ползваш сметанов или 4 сирена, както то допада.)
Настърган кашкавал за запичане.
чесън на вкус
сол и черен пипер
глътка бяло вино
ориз за гарнитура
Рибата се размразявя, измива и подсушава. Ако е цяла се разделя на две по дължина (за аматьори
) или й се отделят филетата (за по-умеещи
). Печурките се нарязват на тънко, също и празът, и се запържват докато започнат да ухаят. Налива се вода, колкото е указано на фикса, слага се фиксът и се разбърква добре, подправя се с пасиран чесън, вино, сол и черен пипер. Вари се бавно около минута-две. Сосът се разпределя върху рибата. Слагат се доматът, нарязан на шайби. Поръсва се с кашкавал. Пече се около 30 минути, до готовност на рибата.
Един съвет от мен - кашкавал за запичане става по-хрупкав, ако, след като се настърже, се смеси с малко натурално нишесте.
Добър апетит и да се похвалиш, както и да я приготвиш, любопитна съм с каква риба се сравнява по вкус.