Съхраняване на тесто за катми.
-
- мераклия с бъркалка
- Мнения: 5
- Регистриран на: нед мар 08, 2009 9:57 am
- :: 1 рецепти от mikeiliev
Съхраняване на тесто за катми.
Някой знае ли дали мога да съхраня готово тесто за катми в хладилник и колко време може да издържи?
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Аз съм оставяла за около 24 часа - от едната сутрин до другата. Тестото се утаява, като отгоре се отделя кавеникава бистра течност. Това не е проблем. Преди отново да се ползва се разбърква добре и готово. На мен дори ми се стори, че на другия ден палачинките бяха по-вкусни
Става дума за тесто с бакпулвер (или сода), а не за тесто с мая. Понеже не съм сигурна на кое се казва катми - у нас катми се наричаха тези на сач, а тези в тигана - палачинки. Но ако имаш пред вид катми с мая - е тогава не знам
Надявам се да съм ти била полезна
Става дума за тесто с бакпулвер (или сода), а не за тесто с мая. Понеже не съм сигурна на кое се казва катми - у нас катми се наричаха тези на сач, а тези в тигана - палачинки. Но ако имаш пред вид катми с мая - е тогава не знам
Надявам се да съм ти била полезна
www.facebook.com/artandhobby
-
- мераклия с бъркалка
- Мнения: 5
- Регистриран на: нед мар 08, 2009 9:57 am
- :: 1 рецепти от mikeiliev
Имах намерение да направя тесто за катми с мая, а не ми се прави много малко количество, а и видях на едно място, където правеха как извадиха от хладилника една голяма бутилка и изляха от нея върху сача.
Благодаря ти за отговора!
Благодаря ти за отговора!
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Тук се продава суха смес за палачинки в бутилки. Долива й се вода (а може и мляко да беше, не съм сигурна), шишето се затваря, разклаща се и готово. Налива се директно в тигана. Аз лично никога не съм купувала, но съм сигурна, че също са с баквулвер. Защото маята й трябва време за втасване, а започне ли процеса, то той не спира и в хладилник, единствено във фризер.
Все пак успех в правенето
Все пак успех в правенето
www.facebook.com/artandhobby
-
- мераклия с бъркалка
- Мнения: 5
- Регистриран на: нед мар 08, 2009 9:57 am
- :: 1 рецепти от mikeiliev
Благодаря за информацията!
Между другото бях купил преди време една кутия суха смес българско производство, но съдържанието се разтваря в определено количество вода и станаха много. От тогава търся пак да си купя, но не намирам, а и забравих в кой магазин го купих.
Автентичните катми са с мая, а палачинките се правят с яйца.
Между другото бях купил преди време една кутия суха смес българско производство, но съдържанието се разтваря в определено количество вода и станаха много. От тогава търся пак да си купя, но не намирам, а и забравих в кой магазин го купих.
Автентичните катми са с мая, а палачинките се правят с яйца.
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Е, сега окончателно ми обърка понятията....... аз съм правила "катми" с яйца или може би "палачинки" с мая? Както и да Успех !
www.facebook.com/artandhobby
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Рали, защо се учудваш - аз най-често правя катми по тази рецепта Бързи катми, а в нея има и яйца, и мая
За палачинките всички знаем, че са с яйца
За палачинките всички знаем, че са с яйца
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.