http://www.receptite.com/recepta.php?r=15965
-памукови тортички
или торта http://www.receptite.com/recepta.php?r=15967
Рецепти*СТЪПКА ПО СТЪПКА*
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
- ivkaa75
- магьосник в кухнята
- Мнения: 2941
- Регистриран на: нед ное 01, 2009 9:35 am
- :: 4 рецепти от ivkaa75
- :: 3 снимки от ivkaa75
- lubopitka
- магьосник в кухнята
- Мнения: 175
- Регистриран на: пон дек 29, 2008 3:26 pm
- :: 5 рецепти от lubopitka
- :: 61 снимки от lubopitka
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- i4eto3421
- магьосник в кухнята
- Мнения: 892
- Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
- :: 89 рецепти от i4eto3421
- :: 507 снимки от i4eto3421
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
:shock: Ла постна вита зелевица - La Dolce Vita Banitsa
зелеви сърми
За плънката: запържва се праз, моркови, патладжан, щипка червен пипер, добавя се измития ориз, сушени домати, девесил, кимион, джоджен, черен пипер. Когато оризът е почти готов, се сваля от котлона.
Върху зелето се разстила тънък слой от плънката, по цялата му дължина - суши техника. Колкото е по-голяма дължината на листото, толкова по добре. Навива се дълга пуричка, като единственото правило е и следващите пури да са горе-долу със същата дебелина.
Редите в тавичка, на дъното на която поставяте хартия за печене, за да може, когато “баницата” е готова, да я преместите цяла целеничка в подходяща чиния. После нишката завива от само себе си, вие само надплитате по околовръстното. Накрая, ако нямате готварска четка, занаятчийската намазвате дланите си със зехтин и ги прокарвате по повърхността на зелевицата, като притискате леко - така хем затвърждавате формата на охлюва, хем предпазвате зелето от прегаряне, без сармите да стават мазни. Печете на 180 градуса. от http://forum.fishing-mania.com/
зелеви сърми
За плънката: запържва се праз, моркови, патладжан, щипка червен пипер, добавя се измития ориз, сушени домати, девесил, кимион, джоджен, черен пипер. Когато оризът е почти готов, се сваля от котлона.
Върху зелето се разстила тънък слой от плънката, по цялата му дължина - суши техника. Колкото е по-голяма дължината на листото, толкова по добре. Навива се дълга пуричка, като единственото правило е и следващите пури да са горе-долу със същата дебелина.
Редите в тавичка, на дъното на която поставяте хартия за печене, за да може, когато “баницата” е готова, да я преместите цяла целеничка в подходяща чиния. После нишката завива от само себе си, вие само надплитате по околовръстното. Накрая, ако нямате готварска четка, занаятчийската намазвате дланите си със зехтин и ги прокарвате по повърхността на зелевицата, като притискате леко - така хем затвърждавате формата на охлюва, хем предпазвате зелето от прегаряне, без сармите да стават мазни. Печете на 180 градуса. от http://forum.fishing-mania.com/
- krisi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 351
- Регистриран на: пет фев 20, 2009 5:12 pm
- :: 75 рецепти от krisi
- :: 323 снимки от krisi
- Местоположение: Sveti Vlas
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
- krisi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 351
- Регистриран на: пет фев 20, 2009 5:12 pm
- :: 75 рецепти от krisi
- :: 323 снимки от krisi
- Местоположение: Sveti Vlas
Ефектна плодова салата "Пъстър паун"
Какво ще Ви е нужно:
* 1 круша
* 1 портокал
* 1 киви
* 1/2 лимон
* 1/2 банан
* 1 ягодка
* течен мед
* 1 плодче физалис ( а може и едноцветно коктейлно чадърче за украса или дълги, тесни листенца от ядливо растение).
Как да приготвите салатата:
1. Нарязвате крушата на дълги, тънки резенчета (с нож или подходящ кухненски резец).
2. В голяма чиния нареждате резенчетата круша под формата на ветрило и с помощта на кухненска четка ги покривате с тънък слой мед - това ще бъде "опашката на пауна".
3. Обелвате участъци от кората на портокала, така както е показано на снимката.
4. Нарязвате портокала на филийки.
5. Подреждате портокаловите кръгчета над широката част на ветрилото от круша
6. Върху тях слагате кръгообразни резенчета киви.
7. Отрязвате крайчето на банана и слагате плода във вертикално положение в долната, тясна част на вкусното "ветрило"- това ще бъде "вратлето на пауна". От двете страни на банана слагате по едно прегънато резенче портокал.
8. Върху банановото пънче слагате ягодката и закрепяте с помощта на клечка за зъби.
9. В горната част на легналата ягодка прикрепяте плодчето физалис, като предварително сте разтворили листенцата от шушулката му - това ще бъде задната част на пауновата главичка.
* Ако не можете да намерите такова плодче, използвайте коктейлно чадърче или листенца от ядливо растение.
10. С част от портокаловото месо оформете очички, а за зеници използвайте по една семчица от кивито.
Вашата вкусна и ефектна плодова салата е готова.
Какво ще Ви е нужно:
* 1 круша
* 1 портокал
* 1 киви
* 1/2 лимон
* 1/2 банан
* 1 ягодка
* течен мед
* 1 плодче физалис ( а може и едноцветно коктейлно чадърче за украса или дълги, тесни листенца от ядливо растение).
Как да приготвите салатата:
1. Нарязвате крушата на дълги, тънки резенчета (с нож или подходящ кухненски резец).
2. В голяма чиния нареждате резенчетата круша под формата на ветрило и с помощта на кухненска четка ги покривате с тънък слой мед - това ще бъде "опашката на пауна".
3. Обелвате участъци от кората на портокала, така както е показано на снимката.
4. Нарязвате портокала на филийки.
5. Подреждате портокаловите кръгчета над широката част на ветрилото от круша
6. Върху тях слагате кръгообразни резенчета киви.
7. Отрязвате крайчето на банана и слагате плода във вертикално положение в долната, тясна част на вкусното "ветрило"- това ще бъде "вратлето на пауна". От двете страни на банана слагате по едно прегънато резенче портокал.
8. Върху банановото пънче слагате ягодката и закрепяте с помощта на клечка за зъби.
9. В горната част на легналата ягодка прикрепяте плодчето физалис, като предварително сте разтворили листенцата от шушулката му - това ще бъде задната част на пауновата главичка.
* Ако не можете да намерите такова плодче, използвайте коктейлно чадърче или листенца от ядливо растение.
10. С част от портокаловото месо оформете очички, а за зеници използвайте по една семчица от кивито.
Вашата вкусна и ефектна плодова салата е готова.