торта добуш
-
- ентусиаст с миксер
- Мнения: 70
- Регистриран на: пет авг 14, 2009 10:33 am
торта добуш
търся лесна рецепта за торта добуш
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=449233.0
Виж дали това ще ти свърши работа.
Виж дали това ще ти свърши работа.
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/
- Pavel
- шеф на кухнята
- Мнения: 908
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
- :: 26 рецепти от Pavel
- :: 393 снимки от Pavel
- Контакти:
-
- ентусиаст с миксер
- Мнения: 70
- Регистриран на: пет авг 14, 2009 10:33 am
благодаря за съвета намерих една много проста и лесна рецепта тортата стана превъзходна
- mimsi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 427
- Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
- :: 26 рецепти от mimsi
- :: 164 снимки от mimsi
А защо не я сподели и с нас? А снимки?mandragoraa написа:благодаря за съвета намерих една много проста и лесна рецепта тортата стана превъзходна
- Ralkata
- готвач с точилка
- Мнения: 116
- Регистриран на: чет дек 10, 2009 10:21 am
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 387
- Регистриран на: ср сеп 30, 2009 2:22 pm
- :: 21 рецепти от lu4a
- :: 474 снимки от lu4a
- Местоположение: пещера
Рали, преди да се включа в семейството на Веселия готвач и аз бях като теб с тортите, да не кажа че и с всичко останало. Но резултатите, които са постигнали всички тук ме стимулираха и реших, че щом човешка ръка може да направи тези неща, значи аз трябва поне да опитам. И така се увлякох, че вече рядко купувам готова храна. Тортите за рожденните ни дни приготвям сама. Не казвам,че станах велик майстор. На външен вид има още много да се желае, но на вкус нямат нищо общо с купените. Сама приготвям и хляба, с много семена и ядки,без консерванти и оцветители, Май поста ми не е за тук, но исках да ти отговоря .
Тортата Добуш още не съм я правила, но е в любими и чака ред.
Тортата Добуш още не съм я правила, но е в любими и чака ред.
-
- ентусиаст с миксер
- Мнения: 70
- Регистриран на: пет авг 14, 2009 10:33 am
рецептата е следната;2бряица;7сл.захар;7сл.олио;7сл.прясно мляко;1брои амонячна сода;1ч.л.сода бикарбонат;брашно колкото поеме замесва се тесто разточват се 4броя кори .Изпичат се в намазана и набрашнена тавичка.приготвя се крем ванилия (стандартна)отделно приготвяме сироп2/2(2ч.чаши вода ;2ч.чаши захар)прибавяме няколко кристалчета лимонена киселина.Сиропираме,слепваме с крема ,украсяваме по желание,може с плочки крокан но е малко по сложно.ps.преди печенето корите се набождат да не се образуват мехури при печенето.Спорна и успешна работа.Ако имате питане аз съм на разположение
-
- ентусиаст с миксер
- Мнения: 70
- Регистриран на: пет авг 14, 2009 10:33 am
амониев бикарбонат и сода бикарбонат са два различни набухвателя