зимнина
-
- ентусиаст с миксер
- Мнения: 70
- Регистриран на: пет авг 14, 2009 10:33 am
зимнина
може ли рецепта за печени капии в буркани
- sever
- магьосник в кухнята
- Мнения: 43
- Регистриран на: пон ное 12, 2007 7:53 am
- :: 49 рецепти от sever
- :: 19 снимки от sever
http://www.receptite.com/recepta.php?r=15547mandragoraa написа:може ли рецепта за печени капии в буркани
- tillia
- магьосник в кухнята
- Мнения: 510
- Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
- :: 721 рецепти от tillia
- :: 2770 снимки от tillia
- Контакти:
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Истината е въпрос на гледна точка !
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Истината е въпрос на гледна точка !
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
Бързa и лecнa caлaтa зa зимaтa:
110мececти кaпии,опичaтe(можe и c горeлкa),обeлвaтe и ги нaрязвaтe.Прибaвятe 1ч.ч.олио,1ч.ч.оцeт,1ч.ч.зaхaр,1/2ч.ч.cол,чecън и мaгдaноз нa вкyc.Вcичко ce обърквa,пълни ce в бyркaни и ce cтeрилизирa 10 минyти.
Дрyгият нaчин e:опичaш чyшкитe,обeлвaш ги,cлaгaш ги върхy нaклонeнa повърхнинa дa ce отцeдят,поcолявaш ги лeко,рeдиш плътно в бyркaни и cтeрилизирaш 10 минyти.Нaдявaм ce дa cъм билa полeзнa cъc cъвeтитe cи!
110мececти кaпии,опичaтe(можe и c горeлкa),обeлвaтe и ги нaрязвaтe.Прибaвятe 1ч.ч.олио,1ч.ч.оцeт,1ч.ч.зaхaр,1/2ч.ч.cол,чecън и мaгдaноз нa вкyc.Вcичко ce обърквa,пълни ce в бyркaни и ce cтeрилизирa 10 минyти.
Дрyгият нaчин e:опичaш чyшкитe,обeлвaш ги,cлaгaш ги върхy нaклонeнa повърхнинa дa ce отцeдят,поcолявaш ги лeко,рeдиш плътно в бyркaни и cтeрилизирaш 10 минyти.Нaдявaм ce дa cъм билa полeзнa cъc cъвeтитe cи!
- neli.mag
- магьосник в кухнята
- Мнения: 138
- Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
- :: 33 рецепти от neli.mag
- :: 136 снимки от neli.mag
- Местоположение: Кърджали
Да си кажа и аз за моите червени чушки.
ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ С АСПИРИН - без сол и стерилизация
Да, наистина, на някого може да му се стори странно и неподходящо, кансервирането с асрипин, особено ако трябва да се консумират от малки деца , но, все пак въпрос на предпочпитание и вкус.
И така:
Каните свекито, мама или съпруга на помощ. Оставяте ги да пекат чушките на чиста неръждясала ламарина на открит огън. Веднага след изпичане, още горещи, необелени, чушките се пълнят в буркани, затварят се и се обръщат с капачката надолу. Обаче, предварително, на дъното на всеки буркан се слага по 1 таблетка аспирин - в България има един от 500 мг. хапчето. /не съм пробвала с оня в шишенцата, който е по 300 мг/. Като напълните буркана, върху чушките се пуска още една таблетка аспирин. Стопяват се няма им нищо, не се притеснявайте, може от време на време да разклащате на следващите дни бурканите, да ги обръщате докато се разтопи всичко.
Чушките остават месести и твърди. Издържат до 2 години. Но у нас още след Нова година свършват.
ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ С АСПИРИН - без сол и стерилизация
Да, наистина, на някого може да му се стори странно и неподходящо, кансервирането с асрипин, особено ако трябва да се консумират от малки деца , но, все пак въпрос на предпочпитание и вкус.
И така:
Каните свекито, мама или съпруга на помощ. Оставяте ги да пекат чушките на чиста неръждясала ламарина на открит огън. Веднага след изпичане, още горещи, необелени, чушките се пълнят в буркани, затварят се и се обръщат с капачката надолу. Обаче, предварително, на дъното на всеки буркан се слага по 1 таблетка аспирин - в България има един от 500 мг. хапчето. /не съм пробвала с оня в шишенцата, който е по 300 мг/. Като напълните буркана, върху чушките се пуска още една таблетка аспирин. Стопяват се няма им нищо, не се притеснявайте, може от време на време да разклащате на следващите дни бурканите, да ги обръщате докато се разтопи всичко.
Чушките остават месести и твърди. Издържат до 2 години. Но у нас още след Нова година свършват.
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Момичета, аз от години съхранявам печените чушки и патладжани във фризера и съм много доволна. Пека чушките, оставям ги да се изцедят и изстинат, след което без да ги беля ги разпределям в кесии за фризер и ги прибирам. Когато се ползват ги изваждам от фризера, оставям ги да се поотпуснат и още ненапълно размразени, но доста отпуснати се белят много лесно. Патладжаните трябва да се оцедят и обелят преди да се приберат в кесиите.
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
- Anego
- магьосник в кухнята
- Мнения: 115
- Регистриран на: съб сеп 04, 2010 10:14 am
- :: 26 рецепти от Anego
- :: 212 снимки от Anego
Не се препоръчва използването на аспирин от деца до 16 години,поради опасност от развитие на синдром на Рей.Всеки прави своя избор на консерванти,но не бива да се рискува здравето.Най-добре се запазват витамините при съхранение във фризер.Не забраняйте,че витамин С се разгражда на светлина и ако бутилките или бурканите не са матирани-в зимнината ще има само минерални соли и почти никакви витамини.
- magi71
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1507
- Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
- Sirena
- магьосник в кухнята
- Мнения: 3898
- Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
- :: 17 рецепти от Sirena
- :: 171 снимки от Sirena
- Местоположение: Варна