Риба хоки

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
papivasi
чирак с черпак
чирак с черпак
Мнения: 4
Регистриран на: нед авг 08, 2010 4:13 pm
Рецепти: 2 рецепти от papivasi
Снимки: 2 снимки от papivasi

Риба хоки

Мнениеот papivasi » пет фев 03, 2012 9:23 am

:) Преди няколко дни си купих изчистена и замразена риба хоки. Как мога да я приготвя? :hungry:


Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 2848
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
Рецепти: 14 рецепти от Sirena
Снимки: 141 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Re: Риба хоки

Мнениеот Sirena » пет фев 03, 2012 9:37 am

Пробвай това
http://www.gotvarski-recepti.com/barone ... -hoki.html
аз лично не съм правила такава риба, но от това което изчетох мисля че се панира.
Успех и чакаме да споделиш опита :)
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1590
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
Рецепти: 554 рецепти от Aliana
Снимки: 1708 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Re: Риба хоки

Мнениеот Aliana » пет фев 03, 2012 10:03 am

Аз също не съм правила такава риба, но намерих следната рецепта, която е коментирана от някакъв ресторантьор, който я предлагал по този начин и гостите били много доволни (за какъв ресторант става въпрос - не знам :) )

2 бр. рибни филета хоки или друга риба
2 бр. праз, само бялата част
1 бр. домат
4-5 бр. средно големи печурки
1 пакет фикс-сос (в рецептата е точно сос Сирене, но аз сега гледах сайта на Маги за България и видях, че в БГ има или Четири сирена, или фикс за пиле в сметанов сос, а също така фикс за пиле в сметанов сос с гъби. Можеш да ползваш сметанов или 4 сирена, както то допада.)
Настърган кашкавал за запичане.
чесън на вкус
сол и черен пипер
глътка бяло вино
ориз за гарнитура

Рибата се размразявя, измива и подсушава. Ако е цяла се разделя на две по дължина (за аматьори :ooppss: ) или й се отделят филетата (за по-умеещи :wink: ). Печурките се нарязват на тънко, също и празът, и се запържват докато започнат да ухаят. Налива се вода, колкото е указано на фикса, слага се фиксът и се разбърква добре, подправя се с пасиран чесън, вино, сол и черен пипер. Вари се бавно около минута-две. Сосът се разпределя върху рибата. Слагат се доматът, нарязан на шайби. Поръсва се с кашкавал. Пече се около 30 минути, до готовност на рибата.

Един съвет от мен - кашкавал за запичане става по-хрупкав, ако, след като се настърже, се смеси с малко натурално нишесте.

Добър апетит и да се похвалиш, както и да я приготвиш, любопитна съм с каква риба се сравнява по вкус. :hungry:

papivasi
чирак с черпак
чирак с черпак
Мнения: 4
Регистриран на: нед авг 08, 2010 4:13 pm
Рецепти: 2 рецепти от papivasi
Снимки: 2 снимки от papivasi

Re: Риба хоки

Мнениеот papivasi » пет фев 03, 2012 10:38 am

Благодаря! Ще пробвам втората рецепта още тази вечер. :chef:


Потребителски аватар
BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 668
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
Рецепти: 156 рецепти от BRIDA
Снимки: 269 снимки от BRIDA

Re: Риба хоки

Мнениеот BRIDA » пет фев 03, 2012 12:09 pm

Рали и мен ме изкуши с тази рецепта,ще я приготвя непременно!!!Относно фикса,трябва да се внимава,защото веднъж бях взела фикс за риба със сметана,и шесте филета станаха мн.солени...но с половин фикс мисля че няма да стане така!!! :wink: :wink: :wink:
Изображение

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5025
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
Рецепти: 58 рецепти от Makaweli
Снимки: 875 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Re: Риба хоки

Мнениеот Makaweli » пет фев 03, 2012 5:53 pm

Аз като почитател на всякакви видове риба съм приготвяла Хокипо различни начини. Трябва да се има предвид че месото й е сухо и не става за печене, дори и да се маринова. По-добре е да се панира, да се приготви с доматен сос или по рецептата, която Рали е предложила /звучи много вкусно/.
papivasi, сподели опита си с нас :)
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

papivasi
чирак с черпак
чирак с черпак
Мнения: 4
Регистриран на: нед авг 08, 2010 4:13 pm
Рецепти: 2 рецепти от papivasi
Снимки: 2 снимки от papivasi

Re: Риба хоки

Мнениеот papivasi » съб фев 04, 2012 11:57 am

Приготвих рибата хоки. Използвах микса на Маги Четири сирена за пиле. Стана страхотно. :thumbsup: Нямах бяло винце и не сложих. Посолих съвсем малко само доматите (заради децата се опитвам да готвя с по-малко сол). Невероятен вид, страхотен аромат и мнооого вкусно! :clap: Горещо ви препоръчвам да опитате рецептата. Според мен ще стане и с друг вид по-суха риба. :hungry: Отивам да довърша остатъците от снощи, преди да ме е изпреварил някой :D

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1590
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
Рецепти: 554 рецепти от Aliana
Снимки: 1708 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Re: Риба хоки

Мнениеот Aliana » нед фев 05, 2012 3:15 am

:flow1: :flow1: :flow1: :flow1: :flow1:
papivasi, много се радвам, че ти е даподнала рецептата :) Ще гледам утре да я кача в сайта, а ти да сложиш снимки, ако си направил(а).

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1590
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
Рецепти: 554 рецепти от Aliana
Снимки: 1708 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Re: Риба хоки

Мнениеот Aliana » нед фев 05, 2012 11:47 am

Ето я рецептата Запечена риба с бял сос, домат и гъби. Приятен неделен ден :)

papivasi
чирак с черпак
чирак с черпак
Мнения: 4
Регистриран на: нед авг 08, 2010 4:13 pm
Рецепти: 2 рецепти от papivasi
Снимки: 2 снимки от papivasi

Re: Риба хоки

Мнениеот papivasi » нед фев 05, 2012 11:56 am

Изображение2479.jpg
Изображение2476.jpg
А ето и снимките.



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта

За реклама   |    За контакти   |    Правила и условия   |    Полезна информация
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.