Мнение
от MUNA » пет мар 12, 2010 2:44 pm
Да ви разкажа и за себеси.Роденна съм през един студен януарски ден на 1976година във Враца.Израсла съм в едно селце край живописния Искърски пролом Нарича се Зверино.В близост до община Мездра.За село Зверино се носят много легенди. Според една от тях то е кръстено на рицар, който по време на кръстоносните походи се залюбил с хубавица от тогавашната махала( не се знае какво име е имала преди това). Рицарят се казвал хер Зерн и след като се оженил за момата, отишъл да живее от другата страна на реката. Скоро край него вдигнали къщи и други колибари, а местното наречие твърде бързо преиначило чуждото име Зерн на Хер Звер. По други данни името Зверино дошло от местен хайдутин - Нено, който първи се осмелил да се пресели в местността с младата си и хубава жена. Земята там била плодородна, но народът се страхувал, защото освен вълци там вилнеели и кърджалии. Кръстили първият смелчак Звер Нено, а по-късно започнали да наричат цялото село Зверино.Село Зверино се намира в Северозападна България община Мездра, област Враца. Разположено е в живописния пролом на река Искър. Районът се характеризира с умерен климат. Обработваемата замя е силно ограничена, за сметка на което природаната красота е безгранична.
Тук съм израснала и сега създаваме свое собствено семейно огнище,където да идваме и да почиваме,през уйкендите.
Завършила съм УНСС.Софийска снаха съм.В момента работя като учителка.Тук природата е дива и красива няма и километър от Черепишкя манастир от едната страна,а от другата сме в близот до Манастира 7те престола.От баба ми знам,че човек не бива да забравя корените си и от къде е тръгнал.Съпруга ми е кореняк Софиянец и има сръбска жилка.За София няма какво да разкажа ами всеки знае но скоро ще намеря нещо любопитно и за столицата.Красив е моят роден край.
Зверино ти най-красивото село си на света.