Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
-
Aliana
- магьосник в кухнята

- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
-
Контакти:
Мнение
от Aliana » съб авг 14, 2010 5:18 pm
Здравейте,
току що мъжете се върнаха от пазар, бях им поръчала целина и те ми купили....една целина, коренът е колкото детска глава, а стръковете са 70-80 см дълги
На мен ми трябват няколко листчета само, какво да правя с останалото?
Някой има ли идея?
Благодаря ви!
www.facebook.com/artandhobby
-
melek
- магьосник в кухнята

- Мнения: 327
- Регистриран на: ср май 05, 2010 3:58 am
- :: 82 рецепти от melek
- :: 387 снимки от melek
Мнение
от melek » съб авг 14, 2010 5:38 pm
Здравей, Аliana.
И тук целината е с такива размери и почти без листа:shock:
Главата,листата и дръжките на целината ги нарязвам на ситно и ги замразявам.Ползвам ги за супи.
Дано да съм била полезна.
Поздрави.
-
Aliana
- магьосник в кухнята

- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
-
Контакти:
Мнение
от Aliana » съб авг 14, 2010 6:05 pm
Благодаря ти, Емира!
Незнаех дали и главата може да се замрази, за листата бях решила, че може, нали и магданоз се замразява.
Почвам сега да кълцам и стържа
Приятен уикенд!
www.facebook.com/artandhobby
-
tillia
- магьосник в кухнята

- Мнения: 511
- Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
- :: 721 рецепти от tillia
- :: 2770 снимки от tillia
-
Контакти:
Мнение
от tillia » съб авг 14, 2010 10:12 pm
Аз също замразявам, но отделно листата и отделно ситно нарязаните дръжки /глава не съм замразявала, но мисля че не е проблем/. Дръжките ползвам при приготвяне на супи. Същото правя и с магданоза. Когато са ми в по-малко количество, ползвам формичките за лед в камерата. Ако са в по-голямо количество - малки пластмасови кутийки.
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Истината е въпрос на гледна точка !

-
akva7
- магьосник в кухнята

- Мнения: 403
- Регистриран на: нед фев 21, 2010 10:14 pm
- :: 15 рецепти от akva7
- :: 107 снимки от akva7
- Местоположение: София
Мнение
от akva7 » нед авг 15, 2010 11:48 am
Сушена целина--нарязва се на ситно и се суши в/у хартия на сянка(може и в стаята).Съхранява се в книжен плик или в стъклен буркан.Запазване със сол --на 1 кг.зеленчук(нарязани на ситно:целина,моркови,корени на магданоз) се слага 250г сол.Разбърква се и се слага в малки буркани,като се притиска с дървена лъжица,докато се появи сок.Отгоре се поставя кръгче платно и се залива с 1-2 см олио.Затваря се с капачка и се съхранява на тъмно и хладно място.
Последна промяна от
akva7 на нед авг 15, 2010 8:37 pm, променено общо 1 път.
-
neli.mag
- магьосник в кухнята

- Мнения: 138
- Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
- :: 33 рецепти от neli.mag
- :: 136 снимки от neli.mag
- Местоположение: Кърджали
Мнение
от neli.mag » нед авг 15, 2010 11:56 am
Мягданозът и целина замразявам на кубчета във формичките за лед. После може и не само за готвене - освежете кожата на лицето и врата с едно такова кубче. Полезно е.

-
Makaweli
- магьосник в кухнята

- Мнения: 5640
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Мнение
от Makaweli » пон авг 16, 2010 10:11 pm
Аз си замразявам за зимата всякакви пресни подправки - целина, девесил, магданоз, копър, нарязани на ситно зелени и червени чушки. Добре измити и много ситно нарязани ги поставям в пластмасови кутии. Те замръзват на кристалчета и после се ронят много лесно в необходимото количество.
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
