Привет, Готвачи.
Днес сме на бобено меню. Приготвих
Пълнени зеленчуци с боб, но този път използвах само камби.
Запалихме огъня в огнището, за да изпечем малко капия (за зимата). Реших от останалия сварен боб да направя чорбичка. Така пренесох кухнята на открит огън. (Имам много хубаво котле точно за тази работа, но трябва да го нося да го калайдисат (много е старо и искам да си го вкарам в употреба, а без тази процедура "отравяло" яденето).
Сервирах простата постна бобена чорбичка на двора, в новите калени купички, със солничката от Етъра, с буренцето, което си купих за подправки (то май е за мед

, но сега е с шарена сол) и си хапнахме с удоволствие.
От чушките не ми остана време за десерт.

Приятна вечер.