Мнение
от mamcheto61 » чет окт 21, 2010 4:04 pm
Хайде да не остана и аз по назад да си кажа и аз рецептата,след като си задуша всички продукти(лук,моркови,картофки,през лятото 1 чушка,а зимата 1 кисела камба от туршийка)добавямчервен пипер,черен пипер и наливам водичка,но не прекалявам,като уврат картофите в купичка си слагам малко дом.сконсерва,намачквам го и в него слагам брашното за сгъстяване(така не става на бучки) сипвам при картофите и оставям на тих огън 5-6 минути и върхът на манджичката е пресен копър за подправка,ако обичате чесън на по ранен етап може да го добавиш и понеже мъжът ми никак не обича манджи на котлон след като добавя доматито аз я мятам във фурната предварително загрята за 10 минути.И още един трик,ако си отървала да сложиш повечко вода сипи 1 каф.чашка ориз и готово,манджата се сгъстява,няма нужда да я тъпчеш с брашно.Надявам се да изпробваш на всички рецептите,така като гледам ти направихме менюто поне за 1 ден от седмицата до края на годината.Родих се с темата "какво сготвиха веселите готвачи"-вече хич не го мисля яденето-отварям темата виждам идеи и почвам,досега най трудно ми беше да го измисля,а не да го сготвя.Пожелавам ти успех при всички опити!