Прави сте, получи се нещо като содена питка с яйца и сирене. Не беше лоша, но не беше и върховна.
Синът ми има един приятел, германец, който много харесва български тестени изделия (за разлика от моя син, който ги дъвчи с изражение на великомъченик). Та снощи решиха, че момчето ще пренощува (отново) у нас. За него исках да го направя. Всеки път след като яде нещо тестяно при мен, на следващия ден майка му ми звъни и иска рецептата. Между другото - тя се специализира в български печива, прави вече страхотни банички картлачки, тутманика на Буци, палачинките на майка ми, баници със сирене, с кайма, мекици и много, много други неща. Все казва, че било жалко, че не може да влезе тук и да похвали рецептите. Тя ги "напасва", като например по баницата поръсва тиквени семки или сусам, в баничките слага и счукан чесън, провансалски зелени подправки, в мекиците стафиди или ябълки на кубчета, а бързият хляб на тиган не можах да си го позная, до такава степен го е модифицирала

Честно казано, не вярвам днес да ме пита какво е било това снощното, не беше кой знае какво, но карай, лошо няма
Благодаря ви на всички за бързите отговори