ma_rri_na, , така образно си представила историята, че ме пренесе на този "важен" рожден ден и ме разсмя истински. Усещах и чувството ти за хумор, което най-вероятно те е спасило в тази не особено приятна ситуация. Искам да ти кажа, че тортата много ми хареса в този стил ( за експресионизъм говоря). Не знам как е изглеждала преди "газ - спирачка", но финалът е.....УНИКАТ. Наистина ми харесва.
ma_rri_na , и мен ме разсмя твоята куцуз история ! Знам,че този рожден ден ще го помните сигурно докато сте живи ! )))
И аз имах подобен проблем с торта с такъв крем.Той наистина е много хубав и желанието винаги е, да е в повечко.За това аз вече му слагам по малко желатин,ей така,за всеки случай!
Хайде отново да се включа в моята любима тема......
Днес реших да пробвам лесният сладкиш без яйца с карамел, ябълки и канела. Да ама НЕ - карамела така беше залепнал за дъното, че не поиска да се отлепи............., остана си там и се получи едно голямо НИЩО.... За сметка на това се получи много, много вкусно!
Ето и нагледен материал:
Здравейте! И аз се провалих, но този провал не зависеше толкова от мен. Купих кайма от Кауфланд(Стара планина на промоция 1 кг) и реших да направя кюфтета по чирпански. Манджата стана чудесна(според мен), но аз нямам навик да опитвам. Поднасям я с удоволствие и съпругът ми ме пита дали съм я опитала и не съм ли я помирисала. Аз бях хремава и не съм усетила, че каймата била стара(миришеше на старо месо).И така цялата тенджера отиде в контейнера. Досега не беше ми се случвало, а бях наготвила за децата. Така, че когато купувате кайма ВНИМАВАЙТЕ!!!
Не е важно какви обувки носиш, важно е какви крачки правиш!
За кайма " Стара планина "
И аз като всички други решила да опита дали това което казват за този "модел" кайма е истина, реших да си купя. При мен не миришеше, но беше страшно мазна и повече от половината се стопи - правих руло Стефани и на половината изпичане рулото направо плуваше в мазнина и се пържеше. Цялата ми фурна се беше напръскала. Наложи се да го прехвърля в друга тава и да го доопека - не ме питайте как го направих.
Освен това изчислих, че ако отида в местния месарски магазин и помоля да ми смелят 1/2 кг. телешко за готвене и 1/2 кг.свински бут или гърди, разликата в цената е 50 ст. - а пък в замяна на това виждам от къде "произлиза" каймата и си избирам месото.
Сега за кайма "Стара планина" има ново двайсе - можело да има и соя - та въпроса е кой на кого от големите месопреработватели е "кихнал".
Пак и отново съм тук в темата...., ха-ха-ха!!!!
Внукът ми е при мен от сряда и реших днес да му направя кибритените клечки на Мелек. Правих точно по рецептата, но ми се сплескаха при печенето и не приличат на клечки! Имам 2 шприца, но и с двата не се получи, тогава изсипах тестото в найлонов плик и му отрязах ъгълчето. Така ми беше много по-лесно. Вкусът на бисквитките с фантастичен!
Направих само 1/2 от тестото. Другата част оставих във фризера и другата седмица пак ще се пробвам.....
Мелек, ама те станаха плоски като дъска...., а не кръгли!
Клечките не останаха де......., малкият ги изяде всичките ( бях направила като клечки само 1/4 от тестото, а другата 1/4 си останаха като бисквитки).
Момичета посмейте се и с мен
.Таратор ми се ядеше повече от две седмици.Реших да си направя.Извадих един пакет от фризера с настръргани краставици/аз ги беля/,изчаках да се размразят и приготвих таратора...Прибира се мъжът ми от работа и сядаме да вечеряме,а нещо не е както трябва .Ядем и се поглеждаме страно :shock: :shock: :shock: ,ама това небили краставици ,а тиквички/слагам си и тиквички,обелени и настъргани/. .Голям смях падна.Хайде в "таратора'"яйца и брашно и сложих да пека .
Накрая се получи вкусен печен "таратор".