
Пиле със бира
-
- чирак с черпак
- Мнения: 11
- Регистриран на: чет ное 18, 2010 5:41 pm
Пиле със бира
Проблемът ми е следният. Вчера се опитах да направя пиле набучено на бутилка със бира но бирата така и не пожела да излезне от бутилката и не се получи. Какви са изискванията при готвенето за да започне бирата да кипи и облива пилето ? Фурната ми е голяма - печка със котлони и фурна със реотани, няма вентилатор.Оставих тавата със пилето на бутилка на най-долната преграда. Може би е заради фурната ? Или трябва да се сложи нещо във бирата за да започне да кипи. Разяснете ми ще съм благодарен 

- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко





-
- чирак с черпак
- Мнения: 11
- Регистриран на: чет ное 18, 2010 5:41 pm
Ми аз го правих по тая рецепта: http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?f=2&t=1075
Пише, че бирата почва да кипи и облива пилето само, че не знам как става тая магия. Пише също фурната да се включи отдолу на 4 и отгоре на 3. Моята фурна обаче няма такива опции. Дали не е от розмарина например и да не ми е кипнала понеже не слоих розмарин в бутилката ?
Пише, че бирата почва да кипи и облива пилето само, че не знам как става тая магия. Пише също фурната да се включи отдолу на 4 и отгоре на 3. Моята фурна обаче няма такива опции. Дали не е от розмарина например и да не ми е кипнала понеже не слоих розмарин в бутилката ?
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко





-
- чирак с черпак
- Мнения: 11
- Регистриран на: чет ное 18, 2010 5:41 pm
Аз така и направих. Включих фурната до дупка - 250 покрих пилето отгоре с фолио и сложих тавата на най-долната преграда. Следващия път мисля да пробвам със тава от станиол - от тези тави в които продават баниците бела и да я сложа направо на дъното. Може и да се получи макар, че пак се съмнявам. Сигурно трябва специална фурна за тази цел.
- milena75
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1677
- Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
- :: 64 рецепти от milena75
- :: 279 снимки от milena75
Моята фурна е малка и не мога да сложа пилето изправено върху бутилка, но пак го правя с бира - слагам го легнало с подправките и малко масло, изливам отгоре бирата, завивам го с фолио и го пека на средно силна фурна(около 180-200 градуса). От време на време махам фолиото и обливам цялото пиле със соса, който се е образувал в тавата(това е много важно, за да ти се получи крехко и сочно месото). Накрая махам фолиото и запичам за около десет минути. Образува се много хубава коричка и пилето е сочно.
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
:Vikkttor написа:Аз така и направих. Включих фурната до дупка - 250 покрих пилето отгоре с фолио и сложих тавата на най-долната преграда. Следващия път мисля да пробвам със тава от станиол - от тези тави в които продават баниците бела и да я сложа направо на дъното. Може и да се получи макар, че пак се съмнявам. Сигурно трябва специална фурна за тази цел.






-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
Продукти:
1 пиле
1 бира
Масло
Вода
По желание могат да ви трябват още: червен пипер и подправки.
Приготвяне:
Измивате хубаво пилето, след което го осолявате (на вкус, аз не соля). Взимате бирата и преди да я отворите измийте много хубаво шишето с веро (не е фатално, ако етикета не падне). Отваряте бирата (0.500) и изсипвате половината в чаша. Доливате шишето с вода. Взимате една по-голяма тава, слагате шишето в средата на тавата и след това наръгвате пилето върху шишето.
Намажете пилето с масло (колкото искате). Тъй като месото става малко сухо, можете да направите малки “джобчета” в кожата на пилето, където да сложите парценца масло. Ако искате можете да го овсусите с различни подправки, въпрос на вкус.
Слагате тавата във фурната, включвате на 200°С и печете 2 часа. Докато пилето се пече можете 2-3 пъти да го мажете внимателно с още масло (ако имате кулинарна пипета си разтопете предварително масло и обливайте пилето, а ако нямате – режете парче масло и смело с вилицата
))).
Можете да експериментирате с всякаква гарнитура.
Сигурно се питате какво се случва с половината бира, която изсипахме в чаша? Тя ви прави компания докато печете пилето
))
източник http://vladi.telemaniac.com/?p=933
Продукти:
1 цяло пиле
1 бутилка бира*
80 гр масло
сол, червен пипер.
- картофи за гарнитура
Приготвяне:
Пилето измиваме и подсушаваме с домакинска хартия.
Посоляваме, намазваме с червен пипер и маслото навсякъде.
Пъхаме пълната с бира бутилка в пилето от към трътката, докато се покаже отгоре гърлото на бутилката.
Слагаме изправено в тава с малко мазнина и печем около 1, 5 ч. на 200* С.
Картофите измиваме, почистваме и нарязваме на едро.
Посоляваме, подправяме на вкус и слагаме около пилето.
*Целта на бутилката е да играе ролята на грил, а бирата като заври се излива през цялото време върху пилето.


Една моя приятелка пилето с бира го приготвя като го слага леко легнало........и така си поемало бирата по лесно..............
дано съм била полезна...............
1 пиле
1 бира
Масло
Вода
По желание могат да ви трябват още: червен пипер и подправки.
Приготвяне:
Измивате хубаво пилето, след което го осолявате (на вкус, аз не соля). Взимате бирата и преди да я отворите измийте много хубаво шишето с веро (не е фатално, ако етикета не падне). Отваряте бирата (0.500) и изсипвате половината в чаша. Доливате шишето с вода. Взимате една по-голяма тава, слагате шишето в средата на тавата и след това наръгвате пилето върху шишето.
Намажете пилето с масло (колкото искате). Тъй като месото става малко сухо, можете да направите малки “джобчета” в кожата на пилето, където да сложите парценца масло. Ако искате можете да го овсусите с различни подправки, въпрос на вкус.
Слагате тавата във фурната, включвате на 200°С и печете 2 часа. Докато пилето се пече можете 2-3 пъти да го мажете внимателно с още масло (ако имате кулинарна пипета си разтопете предварително масло и обливайте пилето, а ако нямате – режете парче масло и смело с вилицата

Можете да експериментирате с всякаква гарнитура.
Сигурно се питате какво се случва с половината бира, която изсипахме в чаша? Тя ви прави компания докато печете пилето

източник http://vladi.telemaniac.com/?p=933
Продукти:
1 цяло пиле
1 бутилка бира*
80 гр масло
сол, червен пипер.
- картофи за гарнитура
Приготвяне:
Пилето измиваме и подсушаваме с домакинска хартия.
Посоляваме, намазваме с червен пипер и маслото навсякъде.
Пъхаме пълната с бира бутилка в пилето от към трътката, докато се покаже отгоре гърлото на бутилката.
Слагаме изправено в тава с малко мазнина и печем около 1, 5 ч. на 200* С.
Картофите измиваме, почистваме и нарязваме на едро.
Посоляваме, подправяме на вкус и слагаме около пилето.
*Целта на бутилката е да играе ролята на грил, а бирата като заври се излива през цялото време върху пилето.


Една моя приятелка пилето с бира го приготвя като го слага леко легнало........и така си поемало бирата по лесно..............


-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
http://193.43.26.11/bg/productions/30/e ... samokovski
на този адрес има видео .........след приготвянето на питката се приготвя петровско пиле:):):)
на този адрес има видео .........след приготвянето на питката се приготвя петровско пиле:):):)
