








Чудно нещо... не мога да проумея на какво се дължи несполуката...
В какви формички го печеш?
Слагаш ли ги на водна баня?
Наистина захарта докато карамелизира има много висока температура - около 300 градуса, ако помня добре. Освен във фурната да му е "студено" на карамела и той вече да се стяга.
Пробвай с друг вид карамел, така наречения "маслен" карамел. Стопи масло, сложи захарта в него, сложи течна сметана и така карамелизирай. Вари се по-дълго време, но става крем, който може да се маже почти. Виж тази рецепта, малко по-гъсто го направи, сложи на 200 грама захар около 2-3 с.л. масло и 200 мл сметана. Ако видиш, че много течност се е изпарила, докато потъмнява, доливай по мъничко сметана.Гъст млечен карамел - I вид (Dulce de leche)
Аз често правя този млечен карамел, не съм го правила по-гъст, защото не съм имала причина, но мисля, че ще се получи нещо като бонбони Лакта - а те се топят в устата и не са твърди, за да станат на плочка. Пробвай и разкажи.
Хайде, успех ти желая!
